Annons

Lewicki: "Han är lite rock'n'roll"

Portugisiska Braga blev för tufft för Malmö FF i Europa League-premiären.
Skåningarna föll med 0–2 på hemmaplan.
Fotboll • Publicerad 8 september 2022
Malmö FF:s Oscar Lewicki gjorde comeback efter skada hemma mot Braga i Europa League-premiären, som skåningarna förlorade med 0–2.
Malmö FF:s Oscar Lewicki gjorde comeback efter skada hemma mot Braga i Europa League-premiären, som skåningarna förlorade med 0–2.Foto: Anders Bjurö/TT

Den nygamle Malmö FF-tränaren Åge Hareide sade att han skulle investera sitt förtroende i de MFF-spelare han redan känner med tanke på att Europa League-premiären mot Braga spelades endast drygt 48 timmar efter att norrmannen blev klar för en återkomst.

Det innebar exempelvis att Oscar Lewicki fick göra sin första start sedan han tvingades bryta cupfinalen i slutet av maj.

"Jag var redo"

Annons

– Jag hade en dialog med Åge och han frågade om jag var redo. Och då sade jag att jag var redo. Det var roligt såklart, jag kände att det var skitkul att få komma ut på planen igen.

Lite överraskad var dock Lewicki.

– Han är lite rock'n'roll, Åge, säger MFF-mittfältaren med ett leende.

Braga var dock det klart bättre laget och vann med 2–0 efter mål på hörna i den första halvleken och på straff i den 70:e minuten.

– Det känns som att vi hade lite för stor respekt. Vi hamnade lite djupt i vissa lägen och hade svårt att komma upp i positionerna. Det känns som att vi hade kunnat vara ännu modigare, säger Lewicki, som byttes ut i paus av taktiska skäl.

Straffen fick Braga efter en videogranskning där det bedömdes vara en kontakt mellan inhopparen Sergio Peña och Nuno Sequeira i straffområdet.

Någon VAR-granskning skedde dock inte inför portugisernas första mål på hörna i den 30:e minuten. Av tv-bilder att döma var det möjligtvis offside på en Bragaspelare i situationen som ledde till hörnan.

– Tråkigt att höra att en offside leder till hörna, som det blir mål på, säger anfallaren Ola Toivonen.

Två bortdömda Bragamål

Jo Inge Berget:

– Det var flera VAR-situationer och de (Braga) får även två mål bortdömda på grund av VAR. De situationerna kändes sköna, men straffen kändes lite soft, säger norrmannen.

Annons

I den andra matchen i grupp D vann belgiska Union Saint-Gilloise med 1–0 borta mot Union Berlin. MFF spelar mot Norrköping på söndag i allsvenskan innan Union Saint-Gilloise väntar på bortaplan nästa torsdag.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons