Annons

Lindblad fortsatt bra med i US Open

Golfamatören Ingrid Lindblad är fortsatt med i täten i US Open. Men hon är inte längre bästa svenska i golfmajorn.
Golf • Publicerad 4 juni 2022
Ingrid Lindblad under andra rundan.
Ingrid Lindblad under andra rundan.Foto: Steve Helber/AP/TT

22-åriga Ingrid Lindblad skrällde till med 65 slag i den inledande rundan i Southern Pines i North Carolina, och lade sig ett slag efter ledande amerikanskan Mina Harigae.

Riktigt lika fint gick det inte under fredagens runda, som slutade på 71 slag och par, efter tre birdies och lika många bogeys.

Annons

– Jag missade några slag från tee och det kostade, men jag gjorde birdies på alla par fem vilket hjälpte, säger hon efter rundan.

"Väldigt stabilt"

Trots det är Lindblad bra med på totalt sex under par och ligger på en delad femte plats.

– Jag tror att man bara måste följa sin spelplan. Att inte försöka att fokusera så mycket på vad som sker utanför ditt spel, säger hon.

Landsmaninnan Anna Nordqvist tillhör de som har hamnat framför, som efter en runda på 68 slag ligger kvar på en delad tredjeplats, två slag efter ledarduon Mina Harigae och Minjee Lee och ett slag före Lindblad.

– Det var väldigt stabilt i dag. Jag känner att vinden blev riktigt byig. Den gjorde inte några hål lätta, men jag kände att vi hade lagt oss i en bra position, säger Nordqvist efter rundan.

Sörenstam utslagen

Ytterligare två svenskor, Frida Kinhult och Linnea Johansson, får spela vidare i helgen, medan Pernilla Lindberg, Madelene Sagström och Maja Stark missar "cutten".

Inte heller veteranen Annika Sörenstam, som deltar i sin första majortävling på 14 år, klarade "cutten". Sörenstam hade en riktigt dålig andra runda med åtta bogeys och en dubbelbogey.

– Jag är så klart besviken. Jag visste vad jag var tvungen att göra. Jag sköt för par eller bättre, och jag tror att jag sade att allt kändes bra när jag kom hit. Jag vet inte riktigt vad som hände i dag, säger hon.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons