Annons

Lindström en bit från pallen: "Lite segt"

Aaron Lindström, 21, hamnade en bit från pallen i herrarnas Super-G i Paralympics i Peking.
Alpint • Publicerad 6 mars 2022
Aaron Lindström slutar tia.
Aaron Lindström slutar tia.Foto: Karl Nilsson/Svenska Parasportförbundet/TT

Aaron Lindström är i Paralympics med gott självförtroende, efter fjärdeplatsen i VM och ytterligare en fjärdeplats i världskuppen i Åre. I super-G tävlingen på söndagen räckte tiden 1.13,41 till en tiondeplats, mer än tre sekunder från pallen och 4,30 från guldet.

– Jag vet att jag kan vara där om jag tillåts. Det är lite segt att det inte blev så här, men jag tar ändå med mig att jag har bra åkning, och det är ju det man kan påverka, säger han efter loppet.

Annons

Vädret i Yanqing är varmt, så pass att tisdagens kombination är framflyttad till måndagen.

– Men jag tycker ändå att det håller sig hårt i backen. Det är gött, att det inte blir för mjukt, säger han.

Trots det njuter 21-åringen av upplevelsen, och med lördagens sjätteplacering i störtloppet är han nöjd med insatsen hittills. Och då väntar kombinationen, slalom och storslalom.

– Största förväntningarna är att göra en så bra prestation som möjligt, jag fokuserar inte så mycket på placeringen egentligen.

TT: Hur är stämningen?

– Det är bra stämning tycker jag. Nu är det soligt, och det är en väldigt härlig och lättsam stämning. Så det är väldigt kul.

Den andre svensken i loppet, Arvid Skoglund, tog sig inte i mål. Vann tävlingen gjorde kinesiske Liang Jingyi, följt av österrikaren Markus Salcher och Kanadas Alexis Guimond tog bronset.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons