Annons

Lingmerth fortsatt nära toppen i Florida

David Lingmerth är bara två slag från en topp-treplacering vid golftävlingen Players Championship i Florida efter tre rundor.
– Golf är roligare igen, säger svensken.
Golf • Publicerad 12 mars 2023
David Lingmerth spelar fortsatt bra.
David Lingmerth spelar fortsatt bra.Foto: Charlie Neibergall/AP/TT

Med sju birdies stod svensken för fint spel även i den tredje rundan. Hade det inte varit för en snöplig dubblebogey på 18:e och sista hålet hade han legat väldigt bra till inför sista rundan.

Nu delar han åttondeplatsen på -8 tillsammans med två andra. Fram till ledande amerikanen Scottie Scheffler är det sex slag. Mycket kan hända på banan TPC Sawgrass, med nyckfullt väder och utmanande hål. Under tävlingens gång har det varit en ny ledare efter varje runda.

Annons

För tio år sedan, 2013, var Lingmerth själv i ledningen inför sista rundan i tävlingen, men besegrades till sist av Tiger Woods och slutade delad tvåa.

– Jag är stolt över sättet jag kämpade då och förhoppningsvis kan jag kämpa igen i morgon och göra det intressant igen, säger 35-åringen.

"Lite annorlunda"

De senaste tio månaderna har en del saker fallit på plats för svensken, både när det gäller svingen och puttarna. Det finns både likheter och skillnader jämfört med 2013, och Lingmerth är väl bekant med omgivningarna eftersom han bott i närheten sedan 2012.

– Banan är lite annorlunda. De har gjort en del förändringar, och – det uppenbara – att vi numera spelar tidigare under året med översått gräs, som vi inte brukade ha. Så det är små saker som det som definitivt ändrat den övergripande upplevelsen, säger Lingmerth när han jämför då och nu.

Bergochdalbana

Det har också hänt en del annat under de tio åren. Lingmerth spelar tävlingen för första gången sedan 2018.

– Det har varit en bergochdalbana, det är ett ord som sammanfattar det. Jag menar, det har varit några fantastiska ögonblick, men det har också varit några riktigt tuffa ögonblick de senaste åren, säger David Lingmerth efter lördagens runda, och fortsätter:

– Som tur är så har jag gjort en del framsteg det senaste året och golf är roligare igen.

I årets upplaga får vinnaren en rekordsumma, 4,5 miljoner dollar motsvarande drygt 48 miljoner kronor.

Rättelse: I en tidigare version uppgavs det att David Lingmerth var fyra slag bakom amerikanen Scottie Scheffler. Rätt ska vara sex slag.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons