Annons

Lingmerth har tätkänning i stortävlingen

David Lingmerth delar niondeplatsen halvvägs in i stortävlingen The Players Championship.
Svensken har fem slag upp till täten.
Golf • Publicerad 11 mars 2023
David Lingmerth. Arkivbild.
David Lingmerth. Arkivbild.Foto: Stephen B. Morton/AP/TT

I topp finns en kanadensare med den svenskklingande namnet Adam Svensson. Han är nio slag under par och två före världstvåan Scottie Scheffler, USA.

Den andra rundan på TPC Sawgrass i norra Florida avbröts på fredagen på grund av oväder och avslutades tidigt på lördagsmorgonen, lokal tid. Lingmerth blandade och gav rejält när spelet återupptogs – på de sista sju hålen gjorde han inte ett enda par, däremot fyra birdies och tre bogeys.

Annons

Det blev 68 slag på rundan till slut, tredje bäst i hela startfältet.

Alex Norén spelar inte sin bästa golf just nu och missade "cutten" med tre slags marginal, efter att ha gått de två rundorna på +5 totalt. David Lingmerth verkar samtidigt pånyttfödd efter några tunga år och är för närvarande den mest formstarka svensken på PGA-touren.

Han har dessutom fina minnen från det som ibland kallas "den femte majorn". I sin debut i The Players Championship, 2013, slutade Lingmerth tvåa bakom Tiger Woods. Nu spelar 35-åringen tävlingen för första gången sedan 2018.

I årets upplaga får vinnaren en rekordsumma, 4,5 miljoner dollar (drygt 48 miljoner kronor).

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons