Annons

Liten klubb fick miljongåva från stor supporter

Sport • Publicerad 12 januari 2023
Att driva bred fotbollsverksamhet är inte gratis men Gästrikeklubben Ockelbo IF kan se framtiden an med tillförsikt efter en oväntad miljongåva från en bortgången supporter. Arkivbild.
Att driva bred fotbollsverksamhet är inte gratis men Gästrikeklubben Ockelbo IF kan se framtiden an med tillförsikt efter en oväntad miljongåva från en bortgången supporter. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Plötsligt händer det.

Många idrottsföreningar sliter med ekonomin men Gästrikeklubben Ockelbo IF har fått angenäma besked. Närmare bestämt en gåva på 1,7 miljoner, rapporterar Arbetarbladet.

Annons

– Vi fick höra av en jurist som kontaktade mig att vi fått testamenterat pengar. Vi hade inte hört något och vi hade ingen aning om hur mycket, säger Jon Larsson, ordförande i föreningen, till tidningen.

Snart stod det klart vad det var. En mångårig supporter och profil i Ockelbo som dog i höstas hade testamenterat fonder värda 1,7 miljoner till klubben. Nu funderar klubben över hur de ska använda pengarna på bästa sätt.

– I och med att vi fått pengarna i en fond, och en klubb inte kan äga fonder, måste vi sälja av dem och lägga det på ett sparkonto tills vidare. Sedan ska vi ha ett möte för ett exakt syfte. Men vi vet att vi vill att det ska gynna ungdomsidrotten och att det ska gå till något som kommer att finnas kvar länge. För att bygga och stärka vår ungdomsidrott länge, säger Jon Larsson till Arbetarbladet.

Klubben har bred fotbollsverksamhet och A-laget spelar kommande säsong i division 4.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons