Annons

LIV-stjärnans ledning halverad inför avslutningen

Brooks Koepka, till vardags på saudistödda LIV-touren, har haft ledningen i golfmajorn US Masters på Augusta National i ett järngrepp.
Men efter att tredje rundan spelats klart på söndagsmorgonen, lokal tid, har Koepka fått se sin ledning halverad och jagande spelare fått kontakt.
Golf • Publicerad 9 april 2023
Brooks Koepka leder US Masters inför avslutningen.
Brooks Koepka leder US Masters inför avslutningen.Foto: David J Phillip/AP/TT

När lördagens spel blåstes av för regnoväder ledde Koepka med fyra slag, på –13, och det såg ut som att den fyrfaldige majorvinnaren hade hängt av många av konkurrenterna bakom.

Men efter att ha gjort tre bogeys och bara en birdie under dagen, och därmed tappat till –11, har han fått se rivalerna närma sig.

Annons

Allra närmast är spanjoren Jon Rahm som halverat Koepkas ledning till två slag och är ensam tvåa på –9.

Ett slag bakom är Viktor Hovland efter en monsterrunda där han gjorde fem birdies i rad. Efter norrmannen lurar Patrick Cantlay (–6) och 2021 års Mastersmästare Hideki Matsuyama (–5).

Tidigare under dagen meddelade femfaldige Mastersvinnaren Tiger Woods att han tvingas dra sig ur på grund av en inflammerad häl.

Senare i kväll, svensk tid, spelas det fjärde och avslutande varvet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons