Liverpool toppade Premier League efter sin tionde raka seger – 2–0 mot Watford.
Sedan återtog Manchester City tätpositionen efter 2–0 mot Burnley.
VAR räddade sedan poäng åt United, som kryssade efter 1–1 mot Leicester.
Fotboll • Publicerad 2 april 2022
Manchester Citys Kevin De Bruyne gjorde mål segermatchen mot Burnley.Foto: Rui Vieira/AP/TT

City toppar Premier League med en poäng före Liverpool med åtta omgångar kvar på säsongen.

Raheem Sterling svarade för framspelningar till Citys båda mål. Först ett inlägg till Kevin De Bruyne, i den femte minuten, som drog till direkt med ett vristskott. Och i den 24:e minuten kom nästa inlägg från höger, som Ilkay Gündogan stötte in.

För Burnley och Watford betydde förlusterna att de är kvar på nedflyttningsplats.

När Liverpool och Watford möttes i höstas vann Liverpool med 5–0. Watford stod upp betydligt bättre på bortaplan och var nära att ta ledningen i matchen när Cucho Fernandez ryckte sig loss. Men Liverpoolmålvakten Alisson Becker hann ut och räddade skottet. I stället vände Liverpool och gjorde mål, Joe Gomez slog ett inlägg som Diogo Jota nickade i mål. Målet kom i den 22:a minuten.

Satte straffen

I matchens näst sista minut fick Liverpool straff efter en neddragning i straffområdet. Fabinho satte den välplacerat och högt vid vänstra stolpen.

Liverpool är obesegrat i år och har vunnit tio raka ligamatcher. De kommande veckorna kan laget komma närmare tre titlar. Det väntas kvartsfinal i Champions League, mot Benfica, och FA-cupsemifinalmöte med Manchester City om två veckor. Och nästa söndag möts lagen i ett toppmöte i ligan.

– Premier League är viktigast. Vi har förhoppningsvis två stora månader framför oss, säger tränaren Jürgen Klopp efter matchen.

Tabelltrean Chelsea är nu 13 poäng efter topplagen efter en överraskande 1–4-förlust mot Brentford då bortalaget gjorde tre mål inom elva minuter i andra halvlek.

United uddlöst

I mötet mellan Manchester United, där Cristiano Ronaldo saknades på grund av förkylning, och Leicester satt det första målet långt inne – och när det väl var dags var det Leicesters Kelechi Iheanacho som satte den i 63:e minuten – och kort därpå kom kvitteringen genom Fred. Kvarten senare var det total glädje i Leicester, när James Maddison såg ut att ge laget ledningen – men målet dömdes bort efter videogranskning.

Svenske Anthony Elanga spelade från start och var flera gånger inblandad i farliga anfall – utan att nå hela vägen fram. Victor Nilsson Lindelöf var bänkad.

United ligger fortsatt sexa i tabellen med åtta matcher kvar att spela och drömmen om Champions League blir allt mer avlägsen. Leicester ligger på niondeplats.