Annons

Ljust för Öster i söder

Natten till i dag anlände Östers superettantrupp till Barcelona för ett veckolångt träningsläger. Med på planet från Sturup fanns 27 spelare och sex ledare.
Sport • Publicerad 28 mars 2012

-Vi har strålande solsken och 22–23 grader varmt, hälsade Östers sportchef Peter Kuno Johansson (bilden) som tillsammans med assisterande tränaren Kalle Björklund kom till Spanien redan i måndags.

Östertruppen kommer att bo i turistorten Lloret de mar som ligger drygt sju mil från Barcelona. Till den mäktiga träningsanläggningen Top Ten med 14 gräsplaner tar det tio minuter med buss.

Annons

- Jag var här med IFK Värnamo 2007 och det är kanonfint, berättar Östers sportchef.

Öster kommer inte att spela några matcher i Spanien, utan enbart träna sig i form inför superettanpremiären mot Ljungskile borta den 8 april.

-Vi får också en fin chans att svetsa samman gruppen ordentligt, säger Kuno och tillägger att Östertruppen på lördag kväll ska se La Ligamatchen mellan Barcelona och Athletic Bilbao på Camp Nou.

Samtliga A-truppspelare är med på lägret och skadeläget är mycket ljust. Småskadade Matteo Blomqvist-Zampi och långtidsskadade Joakim Wulff är de enda som inte kan köra för fullt när lägret drar i gång i dag. Wulff ska för övrigt drilla målvakterna i målvaktstränaren Göran Mårtenssons frånvaro.

Förutom 27 spelare har Öster en åtta man stor ledarstab på plats, sportchefen Peter Kuno Johansson, tränarna Roar Hansen och Kalle Björklund, lagledaren Tomas Frisk, sjukgymnasten Håkan Nilsson, fystränaren Tobias Nömgård samt materialansvariga Christer Andersson och Jens Magnusson.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons