Annons

Ljust och plogat för att få unga att sporta

Sport • Publicerad 11 december 2020
I Stockholm lovar politiker att hålla planerna plogade och upplysta under pandemin. Arkivbild.
I Stockholm lovar politiker att hålla planerna plogade och upplysta under pandemin. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Restriktionerna för barn och unga som idrottar kan göra att de lägger av under pandemin, befarar Karin Ernlund, idrottsborgarråd i Stockholm (C). Folkhälsomyndighetens rekommendationer innebär nu att 15-åringar och yngre ska kunna idrotta och träna, men med begränsningar för att hindra smitta. Till exempel ska inte redskap få delas, och gemensamma omklädningsrum ska undvikas.

– Jag tycker reglerna är väldigt oklara. Men vi vill uppmana alla att fortsätta att träna, säger hon.

Annons

Därför underlättar Stockholms stad för mer idrott utomhus, även för inomhusidrotter. Antalet bokningsbara, elupplysta planer utökas, och staden lovar också att många idrottsplaner ska plogas om snön skulle komma. Planerna ska lysas upp fram till klockan 21.

– Det är fotbollsplaner, så man kanske inte kan ha riktig gymnastikträning där. Men någonting kan man göra, säger Karin Ernlund.

Dessutom vill staden att idrottsklubbar också nyttjar motionsspår, utegym och naturreservat.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons