Annons

Löftet som gav laddning

Förlust - javisst.
Men den här gången var siffrorna inte pinsamma utan hedersamma.
Växjö Queens-Telge Energi
i basketens damliga slutade 67-87.
Sport • Publicerad 19 januari 2006
Nikki Weddle var planens attraktion. Här har Queens 162 centimeter långa amerikanska full kontroll på bollen. Telges Camilla Östh och Claudine Guede försöker stoppa henne. Foto: PER SANDEBÄCK
Nikki Weddle var planens attraktion. Här har Queens 162 centimeter långa amerikanska full kontroll på bollen. Telges Camilla Östh och Claudine Guede försöker stoppa henne. Foto: PER SANDEBÄCKFoto: 

Efter stjärnsmällen med grymma 47-101 borta mot Luleå förra helgen gav nu Queens tabelltvåan Telge en riktig match.

Det blev oväntat jämnt.

Annons

Så jämnt att man länge hoppades få se Nikki Weddle, Maria Johansson och de andra gå lös på tränaren Mattias Lundgren med saxar och rakapparater.

- Jag lovade tjejerna att raka av mig allt hår på huvudet om de vann över Telge. Det gjorde dem nog extra laddade, skrattade Lundgren.

Om det berodde på Lundgrens löfte får stå osagt. Klart var att Queens svarade för en till tre fjärdedelar väl genomförd match. Man vann första perioden, hade oavgjort 37-37 i halvtidspausen och även inför fjärde perioden fanns chansen (54-61).

Sedan tog bensinen slut.

Tröttheten var tydlig hos Queens och följden blev dåliga markeringar, bortkastade bollar, missade straffkast och allmänt dåligt skytte. Telge, med landslagsspelaren Agga Jablonska och skottvilliga lagkaptenen Erica Blomgren i spetsen, såg till att poängen rann iväg rejält.

- Jag är fruktansvärt missnöjd. Synd att vi inte orkade avsluta matchen som vi började den. Men när det väl gällde var Telge hundraprocentiga i skyttet. Det var tyvärr inte vi, analyserade Lundgren.

Nikki mot Telge

Det var länge Nikki Weddle mot Telge, ska sägas.

Med ett överflöd av teknik och en sällsynt förmåga att läsa spelet lyckades den 162 centimeter långa amerikanskan inte bara sätta 28 poäng utan även plocka sex returer. Inte illa av planens minsta spelare. Trots omild behandling matchen igenom offrade Weddle sig hänsynslöst och reste sig bokstavligt talat efter varje fall.

Lundgren:

Annons

- Det är egentligen inte bra när Nikki gör för mycket. Vi är som bäst när många spelare bidrar. Men hennes sätt att ge allt i alla situationer tänder de andra spelarna.

En som inte fanns med, men som hade behövts i ett ständigt skade- och sjukdomsdrabbat Växjö Queens var Giedre Kirstukaite. Queens litauiska nyförvärv är som bortblåst. Efter provspelet i Växjö skulle hon tillbaka till hemlandet och skriva examen och sedan med första bästa flyg ta sig tillbaka till Småland.

Var det tänkt.

- Vi hade hoppats på Giedre redan den här veckan. Nu har vi inte hört ett ljud från henne. Vi tror att hon befinner sig i Frankrike med sitt lag Telekomas och spelar i Euroleague. Att hon skulle vara aktuell för oss till helgen har jag svårt att tänka mig. Det är ingen hemlighet att vi är lite förgrymmade över det här, kommenterade Mattias Lundgren.

Klart är att Giedre Kirstukaite behövs om Växjö Queens ska klara nytt kontrakt utan att behöva kvala.

Lundgrens bedömning lyder:

- Vi måste vinna tre matcher till. Minst.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons