Annons

Lokal dominans i Bergunda

Länets hoppare imponerade stort vid helgens Sommarhoppet hos Växjöortens FK. Fem av sex klasser hade lokala vinnare.
Sport • Publicerad 17 juni 2014
Dubbel. Annie Hultquist från Vetlandaorten tog en dubbel tillsammans med Artha.
Dubbel. Annie Hultquist från Vetlandaorten tog en dubbel tillsammans med Artha.Foto: Per-Erik Sandebäck
Toppresultat. Julia Andersson och Zaga nådde flera fina placeringar hemma i Bergunda.
Toppresultat. Julia Andersson och Zaga nådde flera fina placeringar hemma i Bergunda.Foto: Per-Erik Sandebäck

Julia Andersson från arrangörsklubben var ett av alla lokala hopp som presterade på topp i den regionala tävlingen. Hon har tävlat tillsammans med nioåriga Zaga i ungefär ett år och den gångna helgen blev en riktig fullträff.

– Det gick väldigt bra, säger Julia Andersson som inledde med en felfri ritt och en placering i lördagens 1.20-hoppning.

Annons

– Mina förväntningar är att vara felfri. Jag brukar ha det som mål. Sedan får vi se vad det leder till. Jag satsade lite mer i 1.25 än jag gjorde i 1.20.

Efter att ha nått målet genom att nolla i 1.20-hoppningen gasade Julia Andersson mer med fem centimeter högre hinder. Det gav resultat. Zaga var felfri ännu en gång och snabbast runt banan.

– Hon kändes så himla fin.

Zaga och Julias superhelg fortsatte med ytterligare en felfri runda i söndagens 1.30-hoppning. Däremot blev det ett nedslag i omhoppningen och en slutlig andraplats.

– Jag glömde banan lite. Sen kom jag på det två galoppsprång innan det hindret jag skulle till. Det var bara väldigt onödigt, säger Julia Andersson som öser beröm över sin nioåring.

– Hon är väldigt bra. Jag är väldigt nöjd med henne. Vi har precis börjat hoppa 1.30.

En lika lysande helg i Bergunda hade Annie Hultquist och Arthea. De tävlar för Vetlandaorten, men kommer från Lenhovda. Ekipaget vann två av söndagens klasser. Först hoppade de felfritt och vann 1.20-hoppningen och någon timme senare var de även vinnare i 1.25-hoppningen.

Helgens högsta klass, söndagens 1.30-hoppning, hade också en lokal vinnare. Sara Sandström från Tingsryd var felfri i både grundomgång och omhoppning tillsammans med sin Coronado.

Under lördagen tog även Åsa Törner och Artiq från Lenhovda en klassvinst i 1.10-hoppningen. Placeringar under helgens tävlingar gick även till Fanny Widgren/Zylverster från Växjöorten, Amanda Wirff/Hera Delay från Ljungby, Matilda Erlandsson/Cassio från Växjöorten samt Lina Ekenberg/Crazy från Ljungby.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons