Annons

Lokala ryttare levererade i Växjötävling

Seger för Tingsrydsryttaren Anna Mårtensson och pallplatser för Tilde Sopelsa från Lammhult.
Det är bara två exempel på lokala framgångar från helgens hopptävlingar i Växjö.
Växjö • Publicerad 3 augusti 2020
Tilde Sopelsa gjorde bra ifrån sig på helgens tävlingar i Växjö.
Tilde Sopelsa gjorde bra ifrån sig på helgens tävlingar i Växjö.Foto: Privat

Tävlingssäsongen för ridsporten är i gång på allvar igen efter att ha legat nere hela våren på grund av coronapandemin. I helgen bjöd Växjöortens Fältrittklubbs in till regionala hopptävlingar och den samlade knappt 500 starter.

Evenemanget drog i gång i fredags och avslutades på söndagen med tävlingens högsta klass, 1.30-hoppningen. I den blev det en andraplats för Anna Mårtensson från Tingsryds Rid- & Körklubb. Tillsammans med Stradiwari blev det två felfria rundor och en tid som så när räckte hela vägen till seger.

Annons

Tingsrydsekipaget hade en riktigt fin söndag i Växjö. Innan silverpengen lyckades de nämligen knipa segern i 1,25–hoppningen, som avgjordes i bedömning A:0 ackumulator. Tvåa i klassen blev Tilde Sopelsa från Lammhults Ridklubb med hästen Javas Frankie.

Framgångarna i Växjö slutade heller inte där för ekipaget från Lammhult. I söndagens 1.20-hoppning blev det en tredjeplats för Tilde Sopelsa och Javas Frankie.

I söndagens 1.10–hoppningen blev det fler framgångar för Kronobergsryttare. Elin Edberg, Tingsryds Rid- & Körklubb, kom tvåa och Jenny Fordal, Växjöortens Fältrittklubb, slutade trea.

De lokala framgångarna startade redan på fredagen när Agnes Persson, Tingsryds Rid- & Körklubb, vann 1.10-hoppningen efter felfri ridning.

Även på lördagen blev det lokala pallplatser. Ebba Bladh, Tingsryds Rid- & Körklubb, vann när hindren låg på 1.15. I 1.20-hoppningen samma dag vann Charlotte Fransson från Ljungby Ridklubb och Ida Nilsson från Växjöortens Fältrittklubb slutade tvåa.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons