Annons

Londons borgmästare: För tidigt starta om PL

Den brittiska regeringen planerar för en omstart av toppidrotten, bland annat Premier League, i början av juni.
Men Londons borgmästare Sadiq Khan är tveksam.
Fotboll • Publicerad 13 maj 2020
Londons borgmästare Sadiq Khan vill se sitt Liverpool ta hem Premier League. Men han tycker att det är för tidigt att göra ligaomstart i början av juni. Arkivbild.
Londons borgmästare Sadiq Khan vill se sitt Liverpool ta hem Premier League. Men han tycker att det är för tidigt att göra ligaomstart i början av juni. Arkivbild.Foto: Kin Cheung/AP/TT

– Sadiq är mycket angelägen om att Premier League och annan professionell idrott ska kunna startas om. Men då krisen fortfarande håller landet i sitt grepp, och hundratals dör varje dag, tycker han att det är för tidigt att diskutera en omstart av Premier League och toppidrotten i huvudstaden, säger talespersonen till The Evening Standard.

I London finns fem Premier League-klubbar – Arsenal, Chelsea, Tottenham, Crystal Palace och West Ham. Men det är ett annat lag som ligger borgmästare Khan närmast om hjärtat.

Annons

– Som Liverpool-supporter vill Sadiq förstås att Premier League ska återstarta. Men det kan inte ske förrän det är säkert att göra det, och det får inte lägga någon extra börda på sjukvården, säger borgmästarens talesperson.

Liverpool leder ligan med nio omgångar kvar att spela och behöver bara sex poäng för att säkra titeln.

Det har skapats rigorösa bestämmelser inför en eventuell omstart av den engelska toppfotbollen. Bland annat ska hela träningsanläggningar desinficeras, inklusive planerna, innan lagen får börja träna. Spelarna ska testas för coronaviruset två gånger i veckan och ta tempen dagligen.

Spelarfackets vd Gordon Taylor säger att det är viktigt att spelarnas säkerhet kan garanteras.

– Det handlar om att hitta balansen mellan säkerhet och att försöka komma tillbaka till ett normalt liv, säger han.

Storbritannien har drabbats väldigt hårt av coronaviruset med över 32 000 döda och mer än 223 000 konstaterat smittade.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons