Lotta Runesson slog till direkt

Snabbaste målskytten hittills i damallsvenska fotbollspremiären: Lotta Runesson. I artonde minuten slog hon till borta mot Mallbacken. Lotta ledde Linköping till seger med 2-0.
Sport • Publicerad 13 april 2004

- Det var en mentalt skön seger. Det var extra betydelsefullt att kunna vinna på bortaplan, säger Lotta som inför säsongen bytte från stjärnspäckade Umeå till hårdsatsande nykomlingen Linköping.

Gästerna dominerade första halvlek. I artonde minuten hamnade bollen efter hörna vid andra stolpen där Lotta dök upp och tryckte den i mål. Bra för självförtroendet, tycker Lotta, som kom med mycket i spelet i sin centrala mittfältsroll.

I andra halvlek blev det svårare för Linköping, men i näst sista minuten kunde Anna-Kaisa Raitanen, ett annat av de sju nyförvärven, säkra trepoängaren.

Lotta Runesson började karriären i Tingsryd och fortsatte i Öster. I allsvenskan stöter hon på en hel del folk som hon känner hemifrån. I Mallbacken har förra Östertränaren Carina Jönsson en ledarroll.

- Jag pratade med henne där uppe. Hon är med vid sidan om.

Lotta Runesson ser nu fram emot hemmapremiären mot svenska mästarna Djurgården/Älvsjö.

- Då hoppas vi på mycket publik. Efter segern mot Mallbacken blir folk nog lite nyfikna.