Annons

Louise Hansson till final på 100 meter fjäril

Snabbast i försöken – och snabbast i sin semifinal på 100 meter fjäril.
Louise Hansson tog sig enkelt vidare till final i sim-EM i Rom.
Simning • Publicerad 14 augusti 2022
Louise Hansson tog sig vidare till final i Rom.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Tiden 57,54 var något långsammare än försöket i morse.

Och till skillnad från försöken var svenskan inte snabbast av samtliga i bassängen i semifinalerna, utan det var fransyskan Marie Wattel på tiden 56,99.

Annons

– Det kändes ännu mer avslappnat än i morse. Jag tränar på att försöka spara energi för att göra så mycket som möjligt i morgon i finalen, säger Hansson i SVT.

Sara Junevik tog sig inte vidare till finalen.

Björn Seeliger höll rekordfart i försöken på 50 meter ryggsim och putsade sitt eget svenska rekord med 31 hundradelar till 24,79. Väl i semifinalen gick det inte lika bra för Seeliger. Svensken blev femma i sin semifinal på tiden 25,09, vilket var fem hundradelar från en finalplats.

– Det var inget bra. Jag ville komma till final, säger Seeliger i SVT.

Klara Thormalm tog sig till semifinal i 200 meter bröstsim efter att ha krossat sitt personliga rekord med 1,72 sekunder. Hon tog sista platsen till semifinal med 2.29,15.

Även i semifinalen putsade Thormalm till sitt rekord ytterligare då hon gick i mål på tiden 2.28,22. Tiden räckte däremot inte till en plats i finalen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons