Annons

Lucic: Det var rätt mycket att göra i dag

Köln (TT:s utsände) Han är VM:s ofarligaste spelare.
Men mot England var Teddy Lucic nära att gör sitt första mål i sin 84:e landskamp.
Sport • Publicerad 21 juni 2006

Förbundskapten Lars Lagerbäck brukar säga att Teddy Lucic är unik, att han alltid håller samma klass som motståndet. Under tisdagskvällen i Köln höll England världsklass i 45 minuter, då gjorde Teddy Lucic det också.

När Wayne Rooney lyfte bollen över och förbi Olof Mellberg var han där med en fot. Lucic stod ständigt rätt, slog bort bollar och tampades med tvåmetersmannen Peter Crouch i luftrummet.

Annons

- Det gäller att inte gå upp för tidigt i de nickduellerna mot Crouch, han är ju typ 2,80 lång, sade Lucic.

- Det var rätt mycket att göra i dag. Men det var ingen som gav upp, vi visade moral.

Den svenske mittbacken är VM-turneringens ofarligaste spelare. Lucic är den av utespelarna i de 32 VM-lagen som spelat flest landskamper utan att göra mål, nu 84 stycken. Engelske högerbacken Gary Neville är närmast bakom, United-försvararen har gått mållös av planen i 80 landskamper.

Ändå var Lucic den som var närmast att göra mål för Sverige i första halvlek. Han mötte en hörna från Tobias Linderoth med en sträckt vrist vid den bortre stolpen, men Lucics fullträff täcktes bort av Frank Lampard.

- Det var en bra träff på en inövad variant - så det var synd att den inte gick hem, summerade svensken.

När svenskarna gick ut i underläge 0-1 till andra halvlek fick de höra att Trinidad och Tobago också låg under med 0-1 mot Paraguay. Därmed var hotet att missa åttondelsfinalen inte lika stort.

- Då släppte kanske några nervösa knutar, analyserade Lucic.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons