Annons

Ludwig matchhjälte

Höllviken gamblade friskt i mötet med Växjö Vipers. SSL-nykomlingarna plockade ut sin målvakt - två gånger om.
Sport • Publicerad 16 november 2014

I slutet av den ordinarie matchtiden gav det effekt, men när tränaren Vidar Jonsson-Wallin tog till samma grepp i sista minuten i förlängningen straffades Höllviken.

4,21 kunde här Ludwig Persson göra 7–6-målet i tom kasse.

Annons

– Vi visste om att Höllviken gillar att chansa med att plocka ut sin målvakt i slutskeden. Höllviken är bra när deras spelare får tid med bollen och därför satte vi extra press, berättar Hovshagafostrade Ludwig Persson.

Berätta om segermålet?

– En av deras backar spelade in bollen mot en mötande kille i mitten. Jag hann före motståndaren och chansade bara med att få bollen på kassen. Det gick ju vägen.

Höllviken har kommit till SSL för att stanna. Poängen i Växjö betyder mycket för nykomlingarna.

– Vår första och tredje period var bra, medan vi var utspelat i den andra. När vi klarade oavgjort 19,57 i sista perioden i en svår bortamatch inför fullsatt hall måste vi vara nöjda, menar Vidar Jonsson-Wallin.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons