Annons

Lyckosam serielottning för Öster

Öster har dragit en riktig och viktig vinstlott i superettans spelschema. Derbyna mot Jönköping och Värnamo samt matchen mot Hammarby kommer att spelas på nya Myresjöhus Arena.
Sport • Publicerad 12 december 2011
Två Smålandsderbyn och publikdragande Hammarby. Fotbollshösten blir het på nya Myresjöhus Arena, tror nye klubbchefen Peo Jönsson.
Två Smålandsderbyn och publikdragande Hammarby. Fotbollshösten blir het på nya Myresjöhus Arena, tror nye klubbchefen Peo Jönsson.Foto: 

Kommande säsong i superettan kommer Öster att spela de inledande tio hemmamatcherna på Värendsvallen. De avslutande fem spelas på Myresjöhus Arena. Nu är spelprogrammet klart och det visar att Öster får tacksam hjälp att locka folk till nya arenan. Publikdragande Hammarby avslutar säsongen och bland de fem sista hemmamatcherna finns även Smålandsderbyna mot IFK Värnamo och Jönköping Södra.

– Det är fantastiskt kul och det blir en upplevelse. Självklart är det en succé att få Hammarby, Värnamo och Jönköping på nya arenan, säger tillträdande klubbchefen Peo Jönsson.

Annons

Avslutande match på Värendsvallen blir mötet med Brage den 22 augusti. Borlängelaget lär därmed skaffa sig ytterligare en plats i Österhistoriken. Kvalmötet mellan lagen 1967, när Öster tog klivet upp i allsvenskan, är den match som dragit mest publik på Värendsvallen. 26 406 personer såg Sune "Sotarn" Persson avgöra sent.

– Det kommer säkert att bli happenings när man ska ta adjö av Värendsvallen också, säger Peo Jönsson.

Det 44 år gamla publikrekordet för fotboll i Växjö lär stå orört för en lång framtid i Växjö. Nya Myresjöhus Arena kommer att ta emot 12 000 åskådare. 10 000 personer har sittplats. 2 000 personer har ståplats.

Som Smålandsposten tidigare skrivit inleder Öster säsongen på bortaplan mot Ljungskile den 8 april. Hemmapremiären spelas fredagen den 13 april på Värendsvallen. Då kommer årets allsvenskar från Trelleborg på besök. Sedan följer Ängelholm och säsongens första derby mot Jönköping.

– Det är ju en väldigt utmanande serieöppning. Den känns nästan lika tuff som den förra säsongen, säger tränaren Roar Hansen som också gillar att de stora publikmatcherna spelas på Myresjöhus Arena.

– Det är jättebra. Först och främst derbymatcherna och sedan att det blir Hammarby i sista omgången. Det är Östers tre första publiklag.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons