Annons

Lyrisk Växjö DFF-tränare: "Bland det bästa jag upplevt"

Tränaren Olof Unogård var nöjd, på gränsen till rörd, efter sitt lags insats borta mot Sundsvall.
– Bland det bästa jag upplevt som fotbollstränare, sa han.
Sundsvall • Publicerad 14 augusti 2022
Emma Pennsäter, Thea Birgerud och Dessislava Dupuy jublar efter första målet mot Sundsvall.
Emma Pennsäter, Thea Birgerud och Dessislava Dupuy jublar efter första målet mot Sundsvall.Foto: Ronny Johansson

Att Olof var lyrisk beror på hans resa. Unogård får själv berätta om varför han var så unikt nöjd just den här lördagen:

– Efter att ha fått sluta i Linköpings FC efter säsongen 2020 tillbringade jag ett helt år på min kammare. Där tänkte jag ut vilken typ av fotboll jag ville spela med mitt nästa lag.

Annons

Unogårds nästa lag blev alltså Växjö DFF i Elitettan och efter en resultatmässigt knackig vår med många oavgjorda resultat har det nu lossnat rejält för Unogårds gäng.

Och lördagens första halvlek mot Sundsvall blev något alldeles extra.

– Bland det bästa jag upplevt som fotbollstränare. Det var fotboll till punkt och pricka så som jag vill spela den, säger Olof efter matchen på samma arena i Sundsvall som han den 29 oktober 2016 säkrade uppflyttning till Damallsvenskan med Hammarby IF.

”Insatsen i framförallt första halvlek mot Sundsvall var något utöver det vanliga. Den var häftig att få vara med om som fotbollstränare.”
Olof Unogård

– Att vi i Växjö fått ihop allt nytt så här snabbt är speciellt. Vi har verkligen lärt oss att handskas med den här typen av matcher, säger Unogård och tänker på utmaningen att möta lag som spelar lågt, ligger på rätt sida och nästan bara anfaller via kontringar.

– Insatsen i framförallt första halvlek mot Sundsvall var något utöver det vanliga. Den var häftig att få vara med om som fotbollstränare. En otroligt fin upplevelse helt enkelt, säger han.

Växjö DFF-tränaren var sedan tyst liten en stund som om han ville låta orden sjunka in.

Sedan övergick han till att svara på andra frågor om matchen.

Som varför utgick Elin Nilsson efter 71 minuter?

– Elin fick en smäll mot huvudet hemma mot Jitex. Vi kollade upp henne och gav klartecken till spel mot Sundsvall. Men i andra halvlek var hon inte helt 100 och vi bytte ut henne. Men nu efter matchen mår Elin okej igen, svarar Unogård.

Nilsson utsågs för övrigt till matchens lirare så under större delen av de 71 minuterna var hon opåverkad av förra veckans smäll.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons