Dan Magnusson: Har turen äntligen vänt för Östers IF?

Har turen, i elfte timmen, vänt för Östers IF? En som har svårt att tro det är Östers tränare Denis Velic.
Dan MagnussonSkicka e-post
Västerås • Publicerad 29 september 2019
Dan Magnusson
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
David Johannesson rusar med knuten näve mot Östers supportrar sedan han skjutit det sena segermålet borta mot Västerås på söndagskvällen.Foto: ANDERS FORNGREN

Hans reaktion direkt efter att David Johannesson skjutit 2–1 till Öster i 92:a minuten borta mot Västerås var talande.

"Folk undrade varför jag inte skrek av lycka, men sanningen är att jag tog för givet att målet inte skulle godkännas. Jag kollade på linjemannen. Jag kollade på domaren. Jag bara väntade på att någon skulle ta bort målet, för så har det ju varit hela säsongen. Stolpe ut precis hela tiden. Att vi fick ett segermål på tilläggstid kändes ärligt talat helt surrealistiskt" sa Velic.

Davids sena mål i kombination med lite flyt i slutskedet mot Halmstad gör dock att Östertränaren snart (kanske...) vågar svara ja på min ingressfråga.

Men länge mot Västerås verkade oturen återigen grina Öster i ansiktet. Redan efter några minuters spel fick nämligen Filip Örnblom en smäll som sedan besvärade honom ända tills han inte kunde spela längre utan tvingades byta efter 75 minuter.

Mittfältsliberon Örnblom var den siste spelaren som Velic ville byta ut då. Öster ledde med 1–0 och det var uppenbart att Västerås skulle satsa på inlägg och flytta upp alla sina långa spelare i samband med hörnor.

För att försvara mot det hade Örnblom behövts.

När före detta Österspelaren Jonas Hellgren nickade in 1–1 efter 84 minuter var han omgiven av spelare som Liridon Silka, Oliver Silverholt och Anton Andreasson – inga tvåmetersmän precis.

Men låt mig i sammanhanget hylla Andreasson. Han kanske inte vinner nickdueller, men han jobbar kopiöst. Anton sprang garanterat mest av alla aktörer på Solid Park Arena i Västerås.

Han såg till att hemmaspelarna aldrig kunde starta sina anfall i lugn och ro.

Antons ambitiösa slit var lika avgörande för slutresultatet som David Johannesson segermål.