Annons

Dan Magnusson: Stökig "silly" att vänta i mer ödmjukt Öster

I William Shakespears klassiker Hamlet talas det om ”eftertankens kranka blekhet” och det var lite den känslan som präglade presskonferensen när Öster presenterade Denis Velic som "ny" huvudtränare.
Dan MagnussonSkicka e-post
Växjö • Publicerad 22 november 2019
Dan Magnusson
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Denis Velic visade under den ödesmättade hösten 2019 att han klarar även de mest pressande omständigheter. Nu har han skrivit kontrakt på 2+1 år som huvudtränare för Östers IF.
Denis Velic visade under den ödesmättade hösten 2019 att han klarar även de mest pressande omständigheter. Nu har han skrivit kontrakt på 2+1 år som huvudtränare för Östers IF.Foto: LENA GUNNARSSON

Inga applåder från de supportrar som alltid finns på plats när Öster kallar till PK, och en väldigt ödmjuk ton från Denis Velic och styrelsens Fredrik ”Fidde” Gustafson uppe på ”scenen”.

Det lovar gott.

Annons

2019, som höll på att sluta med en förödande degradering, blev ett nyttigt uppvaknande.

Nu gäller det att undvika en mardrömsrepris 2020.

Även om Velic blir antagen på Uefa Pro-licens-utbildningen (vilket verkar mer än troligt...) och får en klok, rutinerad assisterande tränare vid sin sida (jakten på den personen pågår för fullt) lär en stökig silly season stunda.

Gustafson gissade fem, sex nya spelare in och därmed ungefär lika många spelare ut.

Målvakten Robin Malmkvist har redan lagt handskarna på hyllan, Anton Andreasson ryktas till Örgryte och David Johannesson har varit på provspel i Malaysia.

Ytterligare sju spelare har utgående kontrakt (Tobias Andersson, Johannes Vall, Jonathan Larsson, Månz Berg, Victor Ericsson, Joao Pedro och Dragan Kapcevic).

Tre spelare har kontrakt med så kallad option: Fredrik Lundgren, Oliver Silverholt och Simon Helg.

Alltså spelare som togs till klubben av Christian Järdler, tränaren som i somras plockades bort och ersattes av Velic.

Jag skulle alltså inte bli förvånad om framförallt Lundgren, men även Silverholt, just nu tar sig rejäla funderare på om de kanske borde utnyttja sina optioner och leta nya klubbar.

Osäkerhet råder kring såväl höstens assisterande tränare Kalle Björklunds, som Järdlers, eventuella Österframtid.

Och Fredrik Gustafson själv vet inte om han vill ställa upp för omval, eller ens får frågan av valberedningen, inför kommande årsmöte...

Annons
Annons
Annons
Annons