Annons

Makalösa misstag i Sunnerbohov

Det är lite derbystuk över hockeymatcherna mellan Troja-Ljungby och Halmstad HF och därför fanns det en del högt ställda förväntningar på gårdagens inbördes möte i Sunnerbohov.
Men det blev ingen höjdare, det blev de individuella misstagens match när Troja vann med 4-3 efter förlängning.
Sport • Publicerad 5 november 2014

– Hockey är misstagens spel, tydligen. Vi gjorde tre enorma grodor som resulterade i tre baklängesmål, konstaterade Trojas tränare Pelle Svensson.

Hans kollega i Halmstadbåset, Niklas Söderström, beklagade också enskilda misstag som kostade mål i baken:

Annons

– Det känns surt att göra ett självmål och ta en slarvig utvisning någon sekund innan sudden som gjorde att Troja fick spela fyra mot tre.

Lite märkligt var att både Pelle Svensson och Niklas Söderström samtidigt lyckades hitta positiva saker hos sina lag.

– Som helhet gjorde vi ändå en okej match. Vi sköt 45 skott och vi tog två poäng, sa Trojatränaren.

– Även om det känns surt att förlora på sättet som vi gjorde är jag ändå glad över att vi bröt en liten negativ trend och att vi snodde poäng i en svår bortamatch, sa Halmstadtränaren.

Trojas inledning på matchen kunde ingen klaga på. Dennis Fröland pangade in 1-0 i spel fem mot fyra efter 5.39 och Troja hade sedan ytterligare två giftiga powerplay.

Men Halmstad var inte ofarligt och efter 13.19 kvitterade Karl Pearson. Målet föregicks av en makalös offside när Halmstad tog sin i anfallszonen och ett enskilt misstag av Trojabacken Dennis Fröland.

Trojas replik kom bara 56 sekunder senare. Då satte Jonathan Johnson 2-1 efter fint förspel av radarkompisen Oskar Norlöv.

Andra perioden bjöd på en ganska hafsig hockey. Och anmärkningsvärda misstag. Niklas Sjöströms 2-2-kvittering efter 5.54 kom efter ett grovt misstag av Trojabacken Jonatan Nielsen.

Halmstad gjorde även Trojas 3-2-mål efter 9.24. Halmstads back Johan Andersson boxade in pucken i egen kasse, men eftersom självmål inte finns på papperet i hockey fick Trojas Johan Andersson målet.

Misstagen fortsatte i tredje perioden. Med bara 1.29 kvar, när Halmstad plockat ut målvakten, slarvade Trojas Gustav Hjalmarsson vid egen blå och Sebastian Kälzow-Isaksson kunde göra 3-3.

Annons

Med någon sekund kvar drog Halmstads Johan Andersson på sig en onödig utvisning och därmed fick Troja spela fyra mot tre i sudden death.

Förlängningen blev bara 1.21 kort. Gustav Hjalmarsson satte 4-3 och därmed kan man säga att Gurra spelade 1-1 med sig själv i misstagens match.

Värre var det för Halmstads Johan Andersson, som tidigare spelat i Troja. Hans självmål och klantiga utvisning sänkte Halmstad. Eller hjälpte Troja, om ni så vill.

Johan Nielsen var godkänd i Trojakassen och Anton Johansson var Trojas bästa back. Framåt var det ändå Oskar Norlöv, Jonathan Johnson och Gustav Hjalmarsson som var vassast. Men även den kedjetrion hade brister.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons