Målexplosion av Tingsryd

Tingsryds AIF bjöd på en makalös målexplosion när hockeyallsvenskans jumbo Västerås på lördagskvällen besegrades med 7-1 inför 1 547 åskådare i Nelson Garden Arena.
Tingsryd • Publicerad 14 januari 2017
Filip Owesson jublar efter sitt 4–1-mål mot Västerås. Taif knäckte hockeyallsvenskans jumbo genom att göra fyra mål inom 3.22. Foto: Lars Nilsson / Pic-Agency

Taif gjorde fyra mål inom 3.22 när laget gick från 1–1 till 5–1 mitt i den andra perioden.

Urladdningen var välkommen efter en intetsägande första halva av matchen.

Första perioden var ganska rörig med mycket kamp och lite ordnat spel. Tingsryd inledde bäst, men Västerås kom mer och mer ju längre perioden led.

Filip Owesson gav Taif ledningen efter 2.03, ett mål som godkändes först efter videogranskning. Först fick Oscar Holst målet, men officiellt ändrades målskytten till Filip Owesson.

Efter matchen sa Owe:

– Jag ska inte ha målet, jag var aldrig på pucken.

Återstår att se vem som till slut står som målskytt i statistiken...

Slarv framför Tingsryds målvakt Niklas Rubin resulterade i Eddie Davidssons 1-1-mål efter 8.42.

Skotten i första var 5-11.

Inledningen av den andra perioden var också trevande med lite konstruktiv ishockey, men så plötsligt exploderade Taif och gjorde fyra mål inom 3.22.

Emil Forslund, härligt frispelad av Nicolai Bryhnisveen, gjorde 2-1 efter 10.06, Zack Phillips 3-1 efter 10.29, Filip Owesson 4-1 efter 11.40 och Zack Phillips 5-1 i powerplay efter 13.28.

En fullkomligt makalös urladdning av Tingsryd.

Skotten i andra var 16-9.

5.49 in i den tredje perioden dunkade Niklas Johansson in 6–1 bakom Västeråsmålvakten Marcus Dahlbom som ersatte Henrik Lundberg efter två perioder.

Efter 5

16.47 fick Taif-kaptenen Robin Olsson nöjet att skjuta in 7–1 från blålinjen.

Tingsrydsspelarna ska ha stort beröm för sitt sätt att genomföra matchens andra hälft på.

Skotten i tredje var 8–14 och totalt blev det 29–34.

Niklas Rubin gjorde en mycket bra match i Taifkassen och bland många duktiga backar stack Niklas Enberg och Nicolai Bryhnisveen ut allra mest.

Bästa Taifkedjan var, som så många gånger tidigare den här säsongen, den med Filip Owesson, Adam Persson och Oscar Holst.

Slutligen kan det berättas att Taif fick tillbaka de spelare som saknades mot Mora på grund av sjukdom. Mot Västerås saknades bara långtidsskadade Christopher Bengtsson.