Annons

Malmkvist vill spika igen i Östermålet

Sämst räddningsprocent i hela ligan. I höst vill Robin Malmkvist spika igen i målet.– Målet är att hålla fler nollor, säger Östermålvakten.
Växjö • Publicerad 18 augusti 2017
I lördagens match återvänder Robin Malmkvist till Södertälje där han har spelat i fem säsonger. Dock höll målvakten till hos Syrianskas konkurrent Assyriska. Foto: Lena Gunnarsson
I lördagens match återvänder Robin Malmkvist till Södertälje där han har spelat i fem säsonger. Dock höll målvakten till hos Syrianskas konkurrent Assyriska. Foto: Lena Gunnarsson

Inför säsongen vände Robin Malmkvist hem till Öster efter sju år i andra klubbar. Sedan återkomsten har 29-åringen varit solklar etta mellan stolparna. Så här långt i serien har det blivit 26 insläppta mål på 19 matcher.

– Jag tycker säsongen varit helt okej, men jag har släppt in lite för många mål. Det har bara blivit fyra nollor och det är för lite, säger Alvestaprodukten.

Annons

När det gäller målvaktsligan återfinns Robin Malmkvist sist av alla, med en räddningsprocent på 58. Men det är statistik målvakten inte lägger någon vikt vid.

– Det visste jag faktiskt inte om, säger han när Smålandsposten nämner placeringen.

– Vad ska jag säga om det? Jag bryr mig inte om det. Det viktiga är att det går bra för laget. Jag kan inte fokusera på att jag ligger sist. Kanske kan det vara en sporre för mig att försöka komma upp i den ligan.

Du känner att samarbetet fungerar med försvararna?

– Absolut. Det är bra killar att jobba med. Vi pratar med varandra och försöker hålla den fokus vi har gjort. Det finns inga problem alls. Jag trivs jättebra med alla.

Trots att det har blivit för många insläppta mål har Malmkvist svårt att peka på vad det beror på.

– Formen har känts bra. Det är väl bara mot BP, då vi förlorade med 4–1, som det verkligen inte var bra, annars har det känts hyfsat hela tiden. Jag kanske har för höga krav på mig. Jag strävar alltid att hålla så många nollor som möjligt och det är målet i de sista elva matcherna.

Redan på lördagen har Östermålvakten chans att spika igen. Ligafyran möter då Syrianska i Södertälje.

Inför den 20:e omgången ligger Syrianska på negativ kvalplats efter fem segrar, tre oavgjorda och elva förluster.

Trots motståndarens tabellplacering förväntar sig Robin Malmkvist en tuff match.

Annons

– De brukar vara starka hemma och har en väldigt hög högstanivå. Vi måste ha stor respekt för dem.

Matchguide

Syrianska- Östers IF

Var och när: Södertälje Fotbollsarena lördag klockan 16.

Läget i laget: Jonathan Drott är avstängd och Darmin Sobo är sjuk (Isak Almström ersätter).

Östers assisterande tränare Denis Velic säger: "Vi måste vara noggrant strukturerade och kompakta defensivt. Syrianska är ett oerhört spelskickligt lag på hemmaplan."

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons