Annons

Malmö presenterade ny tränare – av misstag

Malmö presenterade Peter Andersson som nygammal huvudtränare – men tog sedan tillbaka pressmeddelandet.
Ishockey • Publicerad 3 mars 2022
Peter Andersson är tillbaka i Malmös bås. Arkivbild.
Peter Andersson är tillbaka i Malmös bås. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Kort efter att Malmö presenterat Peter Andersson som ny huvudtränare tog klubben tillbaka pressmeddelandet. Orsaken var en intern kommunikationsmiss.

– Det är ett rent missförstånd, ett mycket enkelt men dåligt missförstånd. Jag tar på mig det, säger Mats Larsson.

Annons

Mats Larsson ska ha mottagit ett e-postmeddelande om ett förslag till ett pressmeddelande som han sedan svarade okej på – men han missade en viktig detalj.

– Jag svarar okej på innehållet i pressmeddelandet, men jag ser inte att det står på ett annat ställe i e-postmeddelandet: "Är det okej om vi publicerar detta 14.50?".

"Gällande avtal"

Mats Larsson säger att klubben är överens med Peter Andersson – som tidigare tränade Malmö 2016–2020 – men affären är inte klar.

– Jag vet att vi inte är färdiga. Vi är överens med Peter (Andersson) och allting är klart. Men Peter har ett gällande avtal med Brynäs, säger han och fortsätter:

– Vi sitter och försöker kommunicera, det som har hänt är att Brynäs har fått en fantastisk förhandlingsposition, men det får vi ta på oss.

Sparkades i fjol

Anledningen till varför pressmeddelandet plockades ner var för att Malmö inte hade fått godkännande av Brynäs.

– Vi är helt överens med Peter, allting är frid och fröjd. Det är ett missförstånd och vi sitter just nu med Brynäs. Jag hoppas att allting ska lösa sig, säger Mats Larsson.

Peter Andersson sparkades från jobbet som huvudtränare för Brynäs i slutet på förra säsongen, under uppmärksammade former. Det var Anderssons första säsong på treårskontraktet med SHL-klubben.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons