Annons

Målsnålt för Troja

Halmstad Hammers Hockey och Troja/Ljungby bjöd på en målsnål träningsmatch på onsdagskvällen. Matchen slutade 1-2 (1-1, 0-0, 0-1) sedan Dennis Fröland i powerplay gjort Trojas segermål.
Sport • Publicerad 14 augusti 2014

– Det är klart att jag är nöjd när vi vann första träningsmatchen. Det är ju det som ishockeyn går ut på, säger Trojas nye tränare Per Svensson.

Han fick se sitt lag spelmässigt växa in i matchen.

Annons

– Till en början var det hafsigt, slarvigt och stirrigt från vår sida, men vi blev bättre i både andra och tredje perioden.

I första perioden tog Troja/Ljungby ledningen efter 4.22 efter mål av Hampus Andreén, framspelad av Daniel Karlsson. 1-1 kom 16.56 när Kim Tallberg hittade rätt med sin puck bakom Trojamålvakten Johan Nielsen.

Halmstad Hammers började bäst och vann skotten med 11–5 i första akten.

Andra perioden slutade mållös, men tiden talade för Troja som vann skotten här med 12–7.

I sista perioden föll segermålet efter 11.52 och målskytt var Dennis Fröland, assisterad av Jonathan Johnsson och Oskar Norlöv i spel fem mot fyra.

Denne Dennis Fröland är en Västervikskille som skolats i Brynäs organisation och dess hockeygymnasium.

– Vi hade mer kräm än Halmstad i tredje. Vi skapade powerplay och vi vann rättvist, tycker Per Svensson.

I Troja var målvakten Johan Nielsen godkänd och bland backarna var Daniel "Trucken" Karlsson bäst. Plus även till nämnde Fröland och Alexander Edström.

Bland Trojaforwards var Jonathan Johnsson och Marcus Nilsson de som utmärkte sig mest.

Nämnas kan att det var rena komoismötet.

Annons

I Ljungbylaget återfanns fjolårets succéback i Hammers, Alexander Edström, samt Andreas Wass som nu assisterar i moderklubbens bås bredvid Rögleprofilen Per Svensson.

Tränarduon i Hammers utgörs av Niklas Söderström och förre trojanen Patrik Kannerling.

Utvisningar, Halmstad: 7x2 minuter. Troja/Ljungby: 4x2, 1x10 minuter.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons