Annons

Målsprutan Björklund klar för Tingsryds AIF

Just nu händer det saker i Tingsryds AIF varje dag.
Senaste nyheterna: Daniel Brasar förlänger - och forwarden Fredrik Björklund från Hedemora är klubbens andra nytillskott.
Sport • Publicerad 17 april 2004

Veckan i korthet: tränaren Lenny Eriksson lämnar Taif för Nyköping, Anders Åkesson förlänger, målvakten Kenth Elsberg lämnar och ersätts av Viktor Fasth, backen Martin Nilsson lämnar för Mörrum.

Roger Waldemar, just nu utan titel i klubben, kunde i går meddela att klubben kommit överens med Daniel Brasar om en fortsättning.

Annons

- Daniel kör minst en säsong till hos oss. En mycket bra spelare som vi vill ha kvar, säger Waldemar.

Samma sak som Brasar

Brasar har ett förflutet i Leksands juniorverksamhet och hämtades av Tingsryd från Hedemora.

Exakt samma sak med klubbens nyaste spelare Fredrik Björklund. Fostrad i Leksand, vidare till Hedemora och nu blir det en flytt söderut.

I går bestämde sig Björklund för att bli smålänning.

Roger Waldemar beskriver:

- Fredrik fyller 24 i år, han är högerskytt, ytterforward och har varit en stabil målskytt under flera säsonger.

Visst bör man ta juniormeriter med en nypa salt, liksom meriter från den svaga division 1 västra. Men siffrorna talar ändå sitt tydliga språk: Fredrik Björklund är en spelare som öser in mål och som passar fram till många andra.

Under de senaste två åren i Hedemora - där han även varit lagkapten - har han gjort 50 mål och 32 assister.

Går man tillbaka och kikar på vad Björklund uträttade i Leksands J20-lag i superelit är siffrorna minst lika imponerande; på 120 matcher sköt han 102 mål och passade till 68 - ett snitt på 1,4 poäng per match.

Annons

Tingsryds goda erfarenheter av Hedemoravärvningar - även Johannes Lundkvist hämtades därifrån - gör att man tror på en succé även från Björklunds sida.

n n Björklund är född 1980. Varför har ingen annan bättre klubb värvat honom?

- Jag tror inte att så många andra klubbar sneglar åt Hedemora. Sedan tror jag att spelarna där gärna vill söka sig söderut. Spel i till exempel södra ettan blir en sporre för dem, eftersom det är betydligt mer tryck och intresse kring den serien, svarar Roger Waldemar.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons