Målvakten var i centrum

Mohedas målvakt, Amel Hrnjic, var inblandad i båda målen mot Färjestaden. Hans utspark ledde till 1–0, hans misstag till 1–1.
– Jag får ta på mig det helt och hållet, sa han.
Sport • Publicerad 8 augusti 2010
Sebastian Haraldsson avlossar ett skott, Axel Nilsson, Mohedas ende målskytt mot Färjestaden, håller sig ur vägen.Foto: Lena Gunnarsson

Tre minuter före paus flyttade Färjestaden upp spelare i samband med ett inkast nära hörnflaggan. Inkastet blev långt, men Amel Hrnjic i Mohedas mål gick ut och plockade bollen.

På mittplan fanns två röda bortaspelare och en Axel Nilsson.

– Vi har sagt att får jag bollen ska en forward ge sig av, sa 28-årige Hrnjic.

Vilket Axel Nilsson gjorde.

Ett par sekunder senare hade Mohedaanfallaren sprungit förbi en av backarna och lobbat över Joakim Deurell i Färjestadens mål.

Axel Nilssons tionde division 3-mål för säsongen.

– Ett psykologiskt mål. Vi tog ledningen och hade ett bra läge att vinna, sa målpassaren Hrnjic.

Allt såg kontrollerat ut och ölänningarna kom sällan längre än till straffområdet.

Då, i den 69:e minuten, fick (med betoning på fick) Färjestaden en möjlighet.

Hemmamålvakten gav sin syn på händelsen:

– Det kom en långboll och jag trodde att jag skulle hinna den, men det gjorde jag inte. Så varken jag eller David (Magnusson) gick fram.

Missförståndet gjorde att Stefan Nyberg rundade Hrnjic. Nyberg hamnade dock långt ner mot kortlinjen, men lyckades ändå, ur nästan omöjlig vinkel, att pricka in bollen i bortre hörnet.

– Jättetråkigt, suckade Hrnjic, som annars var lika trygg i målet som vanligt.

– Vi hade chansen att rycka, men alltid bra att ta poäng, fortsatte han.

Men Moheda kunde ha blivit utan.

Med en man mer, efter att David Magnusson hade blivit utvisad i 81:a minuten, väggade sig Färjestaden fram till ett fri- läge på övertid. Sebastian Edin prickade stolpens insida.

– Där hade vi lite tur, medgav Hrnjic.

Trots det får dock 1–1 ses som en missräkning för Moheda.

Laget hade förvisso inte speciellt många klara chanser, men Sebastian Haraldssons läge på bortre stolpen, en dryg halv- timme in i matchen, minns säkert alla.

I övrigt var Moheda ganska segt och stundtals slarvigt, i lagets tredje match på en vecka. Lägg därtill att Färjestadens tre centrala mittfältare gjorde att Moheda hade svårt att styra spelet.

– Vi fick inte utnyttja innermittfältet som vi vill. Det blev mer defensivt jobb för dem än att hjälpa till framåt, sa Amel Hrnjic.

När Martin Brandt blåste av matchen var det inget snack om att det var hemmaspelarna som var mest besvikna.

– Det är sju omgångar kvar och blir det fem segrar är vi med. Vi ska utmana, konstaterade Hrnjic.