Annons

Målvaktskris i Färjestad – lånar från HV71

Ishockey • Publicerad 13 januari 2022
Dominik Furch finns inte med i laget när Färjestad ställs mot Växjö. Arkivbild.
Dominik Furch finns inte med i laget när Färjestad ställs mot Växjö. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

Henrik Haukeland har lämnat – och Dominik Furch är skadad. Då lånar Färjestad in HV71-målvakten Filip Larsson till bortamatchen mot Växjö i SHL på torsdagskvällen.

"Vi är väldigt tacksamma att ha hittat en lösning på kort varsel där vi får låna Filip som är en spännande ung målvakt", säger Rickard Wallin, sportchef i Färjestad, i ett uttalande på klubbens hemsida.

Annons

Formstarke Furch har stått i alla matcher sedan Haukeland lämnade för spel i München. Men sedan tjecken ådragit sig en skada har Färjestad bara Dennis Hildeby, som aldrig spelat i SHL, kvar på målvaktssidan.

Krislösningen blir att låna in 23-årige Filip Larsson.

"Tanken är att Filip åker med Färjestad till Växjö i dag och återansluter till oss när vi åker på Norrlandsturné nästa vecka och möter Modo och Björklöven", säger HV71:s sportchef Johan Hult på klubbens hemsida.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons