Annons

Manchester City krossade Leeds med 7–0

Manchester City bjöd hemmapubliken på en sanslös målfest mot Leeds. 7–0 blev slutresultatet när City drygade ut serieledningen i Premier League.
Fotboll • Publicerad 14 december 2021
Jack Grealish gjorde 2–0 för Manchester City.
Jack Grealish gjorde 2–0 för Manchester City.Foto: Jon Super

Redan efter mindre än en kvart kändes det klart var trepoängaren skulle hamna. Då hade Phil Foden och Jack Grealish med var sitt mål gett City en 2–0-ledning.

Sedan var frågan mest hur stor segern skulle bli.

Annons

Kevin De Bruyne spädde på till 3–0 efter drygt en halvtimme och belgaren var inte färdig där. En kvart in i andra halvlek skickade De Bryune in en läcker kanon från distans till 5–0, efter att Riyad Mahrez dessförinnan stuckit emellan med det fjärde målet.

John Stones och Nathan Aké hann också hamna i målprotokollet innan slutsignalen ljöd efter den smått förödmjukande överkörningen av Leeds.

Förlusten var Leeds största någonsin i Premier League-fotbollen. Laget ligger på 16:e plats, medan City toppar tabellen på 41 poäng efter 17 matcher. Liverpool och Chelsea är fyra respektive fem poäng bakom, men kan krympa avståndet när de spelar på torsdag.

Aston Villa vann den andra matchen som spelades på tisdagen, med 2–0 borta mot Norwich.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons