Annons

Många lokala lag i årets Gothia Cup

Den årliga ungdomsturneringen i fotboll i Göteborg inleddes i måndags. Det finns flera lag från Kronobergs län som är med och tävlar i diverse åldersgrupper.
Göteborg • Publicerad 16 juli 2018
Nu har årets upplaga av Gothia Cup startat. Varje år deltar runt 1700 lag från 80 nationer och de spelar 4500 matcher på 110 planer runt om Göteborg.
Nu har årets upplaga av Gothia Cup startat. Varje år deltar runt 1700 lag från 80 nationer och de spelar 4500 matcher på 110 planer runt om Göteborg.Foto: ADAM IHSE / TT

I åldersklassen P14 tävlar Älmhults IF, Sandsbro AIK och Virestad/Grimslöv. Älmhult inledde turneringen tufft med en 0-4-förlust mot Intercups MX från Mexiko. Även Sandsbro åkte på en förlust, 0-2, när laget mötte Samaya FA från Libanon. Virestad/Grimslöv lyckades spela 1-1 mot franska ASF Le Perreux. I den motsvarande åldersgruppen för tjejer, F14, åkte Alvesta GIF på en tung 0-6-förlust mot isländska FH1. I P15 spelade Ljungby IF lika, 2-2, med amerikanska Roanoke Star.

Växjö DFF har två lag med i årets turnering. Deras lag som tävlar i F15 lyckades knipa en seger med 1-0 mot Järla IF. Deras F17-lag förlorade med 0-3 mot det tyska storlaget Bayer 04 Leverkusen.

Annons

I P12 klassen spelar Markaryds IF. De mötte Specifique FA Tunisia från just Tunisien. Där blev det tyvärr en tung förlust med 1-6 för Markaryd.

Även Öster har ett lag med i årets tävlingar. Deras U17-lag är med och tävlar i SEF trophy. En tävling för medlemsklubbarna i SEF. Där blev det förlust med 0-4 mot Helsingborgs IF.

Tobias Nilsson-GjörloffSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons