Annons

Många märkligheter när Troja spelade 5-5

Förra gången Troja var på besök i Borås blev det inga mål alls.
I går blev det tio stycken - fem i varje kasse.
- Märkliga resultat, funderade Trojatränaren Esko Nokelainen.
Sport • Publicerad 9 januari 2006

5-5 alltså, efter periodsiffrorna 2-2, 2-0 och 1-3 med Borås siffror först. Esko Nokelainen brukar inte vara överdrivet nöjd när segrarna uteblir. Men i går var ett undantag.

Han gladdes över en pinne.

Annons

- Jag är efter omständigheterna mycket nöjd. Marcus Eriksson var sjuk och kunde inte spela. Karl Helmersson skadade ljumsken i första perioden. Jag testade nog tio olika kombinationer i femmorna. Dessutom hade Borås spelfritt i fredags då vi hade match. Dessutom har vi inte haft tillgång till is under helgen på grund av en fotbollsturnering i Sunnerbohov, berättade Nokelainen.

Trots förutsättningarna fick Troja bästa tänkbara start. När klockan visade 2.20 hade Daniel Håkansson och Anton Beide gett Troja ledningen med 2-0.

Fast Nokelainen inflikade:

- Vi hade lite tur. Våra två första skott gick in innan något som kunde kallas matchbild hade börjat visat sig.

De fyra kommande målen i matchen tillskrevs Borås, genom i tur och ordning Jimmy Lund, Lennon Eriksson, Mikael Hultqvist och Lennon Eriksson igen. Lagen gick till pausvila inför tredje perioden med Boråsledning 4-2.

Men i tredje hände det grejer. Bra grejer för Trojas vidkommande. Först 4-3-reducering (Thomas Fahlqvist), sedan 4-4 av junioren Anton Beide, som gladde stort när han svarade för sin unga karriärs två första A-lagsmål. Trots att Borås gjorde 5-4 kom Troja tillbaka ännu en gång. Viljestarkt förspel av Erik Persson gjorde att Henric Jonasson lyckades kvittera till 5-5 efter 17.40.

- Jag är mycket stolt över grabbarna. De spelade logiskt och coolt, utan misstag, berömde Esko Nokelainen.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons