Annons

Många tränare, få matcher för Jonsson

Markus Jonsson, fotbollsproffset från Växjö, vandrar omkring på Aténs gator i ovisshet. FC Panionios, hans grekiska klubb, ligger näst sist i ligan, har just bytt president, och haft fyra (!) tränare sedan Markus kom hit.
Sport • Publicerad 23 december 2010

– De ville sälja mig i januarifönstret, men nye tränaren (Takis Lemonis) ville att alla skulle få en ärlig chans. Så är läget just nu, berättar Markus Jonsson, som startat en match i ligan.

Att vara fotbollsproffs i Grekland kräver tålamod. Här händer saker bakom spelarnas rygg hela tiden.

Annons

Ett lag som ligger nästjumbo gör att det stormar i Aténförstaden Nya Smyrna.

Markus gamle AIK-tränare Mikael Stahre är en av de fyra tränare som Växjösonen haft senaste säsongen, den stenrike skeppsredaren sålde klubben till nye presidenten Gerasimos Ventouris, och spelaromsättningen är enorm. Panionios har en A-trupp med 30 spelare.

– Tittar jag på en bild av laget för två år sedan är det inte många ansikten jag känner igen, säger Markus Jonsson.

Socialt trivs Markus familj jättebra i Atén, men med fotbollen har han knappast haft flyt.

– Jag blev skadad under tiden med Mikael Stahre som tränare. När jag gjorde min första träning fullt ut efter skadan fick Stahre gå samma dag. De andra tränarna har inte trott på mig.

– Jag har kontrakt fram till sommaren med Panionios. Takis Lemonis känns trots allt som en bra tränare och han kan ge mig chansen.

Har du fått ut lönen?

– Det har funkat ännu så länge. Med viss fördröjning.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons