Annons

Mård Löwenadler om Växjö DFF:s nya klubbchef – och nya ledarskapstänk

Ett delvis nytt tänk kring hur Växjö DFF i framtiden ska ledas ligger bakom torsdagens rekrytering av 27-åriga Laura Solterbeck till klubbchefsrollen.
Växjö • Publicerad 8 juli 2021
Catarina Mård Löwenadler, styrelseordförande i Växjö DFF AB.
Catarina Mård Löwenadler, styrelseordförande i Växjö DFF AB.Foto: LENA GUNNARSSON

Catarina Mård Löwenadler, styrelseordförande i Växjö DFF AB, förklarar:

– Vi vill bygga ett delvis nytt team runt föreningens ordförande Jan Fors. Det handlar om ett arbete på långt sikt med fokus på jämlikhet och socialt engagemang.

Annons

Mård Löwenadler fortsätter:

– Efter sommaren kommer vi sätta oss ner och ta ställning till vilka ytterligare förstärkningar som kan behövas.

Laura Solterbeck anställs redan nu på heltid, vilket kan jämföras med den 20-procentiga anställning som tillförordnade klubbchefen Hans Ohlsson haft sedan 2020.

– Det behövs en heltid för att planera och organisera föreningens arbete. Laura är precis så strukturerad och passionerad som vi tror man behöver vara i klubbchefsrollen, säger Mård Löwenadler.

”Jag brinner för jämlikhet och utveckling. Jag tackar ödmjukast för förtroendet som föreningen visar mig.”
Laura Solterbeck

Solterbeck, som jobbat ideellt i Växjö DFF en längre tid, har utbildat sig på Linnéuniversitetet (Coaching och Sport Management) och parallellt med studierna arbetat inom bland annat hemtjänst, skola samt tillverkningsindustri (Ikea).

Fotboll spelade Laura i Hultsfred, som högst i division 2.

– Jag brinner för jämlikhet och utveckling. Jag tackar ödmjukast för förtroendet som föreningen visar mig och ser fram emot att ta mig an kommande utmaningar, säger Laura.

Hon börjar sitt nya jobb nästa månad. Hennes entré påverkar i nuläget inte rollerna för Patrik Adaktusson (säljansvarig), Johnny Lindman (sportchef), Lisa Karlsson (team manager) och Magnus Sandberg (kanslist).

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons