Annons

Mario Vasilj nöjd trots självmålet

I fjol spelade han med Rydaholm i trean. I går skrev Mario Vasilj på för allsvenska Öster, och firade med match mot Elfsborg.
- Det är kul. Det gick bra, säger 22-åringen.
Sport • Publicerad 28 januari 2006
I går skrev Mario Vasilj på för Öster och gjorde riktig debut, mot allsvenska Elfsborg. Vasilj höll för det mesta koll på Daniel Mobaeck och hans lagkamrater. Foto: FILIP SJÖFORS
I går skrev Mario Vasilj på för Öster och gjorde riktig debut, mot allsvenska Elfsborg. Vasilj höll för det mesta koll på Daniel Mobaeck och hans lagkamrater. Foto: FILIP SJÖFORSFoto: 

Han har varit med på Rydaholms resa som började i sexan och i år har tvåan som anhalt. Själv väljer Vasilj att i stället ta ett jättekliv till allsvenskan. Han nappade på första budet från ett elitlag

- Jag blev överraskad när Öster hörde av sig.

Annons

Han hade aldrig tidigare ställts mot lirare av Anders Svenssons och Stefan Ishizakis kaliber, men klarade uppgiften överraskande bra.

- Tempot är högre. Jag behöver bli snabbare. Det andra finns, tycker jag.

Mario Vasilj var dock olycklig att se en bakåtpassning leta sig förbi målvakten Robin Malmkvist till segermålet 1-0 för Elfsborg.

- Han skrek efter att jag hade passat. Jag trodde att han skulle ta den. Men det är sådant som händer. Det händer alla.

Medan Vasilj är klar är det mer osäkert med Östers andra tilltänkta backförstärkning. Meningen var att senegalesen Abdout Ahat Sylla skulle spela för Team Euro Accident så att Öster skulle kunna kolla honom. Det föll på att Sylla inte fick visum. Nu är det osäkert om Öster testar honom.

Växjölaget är mer intresserat av islänningen Gunnar Thor Gunnarsson som gjorde ett gott intryck under Turkietlägret. Förhandlingen med Gunnarssons moderklubb Fram kärvar dock.

- De begär i dagsläget för mycket pengar, mer än en miljon för en ung spelare som inte är så meriterad. Som det ser ut idag blir det ingen affär, säger Östers sportchef Leif Widén.

Däremot ska estniske målvakten Martin Kaalma visa upp sig när Euro Accident Cup fortsätter i dag.

- Vi har egentligen ingen budget för honom, men i och med att vi får pengar för Atiba Hutchinson kommer vi att göra en framstöt till styrelsen, berättar Widén.

Johan Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons