Annons

Marios mål ger marginal

Efter lördagsresultaten Öster–Degerfors 1–1 och Sundsvall–Trollhättan 1–1 kan FC Trollhättan fortfarande snuva Öster på kval- platsen. Men då måste FCT hemmabesegra Öster med fyra måls marginal i sista omgången på lördag.
Sport • Publicerad 18 oktober 2010
Mario Vasilj vet exakt hur viktigt hans 1-1-mål mot Degerfors kan visa sig ha varit. Matteo Blomqvist-Zampi, Freddy Borg och Stefan Karlsson gratulerar.
Mario Vasilj vet exakt hur viktigt hans 1-1-mål mot Degerfors kan visa sig ha varit. Matteo Blomqvist-Zampi, Freddy Borg och Stefan Karlsson gratulerar.Foto: Lena Gunnarsson
Än är det för tidigt att andas ut. Om Öster får kvala avgörs först i sista omgången, och då är Charles Anderson avstängd.
Än är det för tidigt att andas ut. Om Öster får kvala avgörs först i sista omgången, och då är Charles Anderson avstängd.Foto: Lena Gunnarsson

Vi frågar Östers tränare Hans Gren hur han tänker lägga upp taktiken kommande helg:

– Jag har inte hunnit fundera på det ännu. Men vi tänker i varje fall inte åka till Trollhättan med målsättningen att förlora med 0–3, svarar Gren.

Annons

Ett besked som gör en Östersupporter besviken, nämligen signaturen ”Labila Kabila” som på supporterklubben East Fronts forum lanserar följande osportsliga genidrag:”att lämna walk-over och därmed torska med 0–3 vore det förståndigaste som Öster kan göra...”

Nja... det lär förstås inte hända och därför kommer här lite förutsättningar inför avgörandet på Edsborg kommande helg.

För Öster talar:

* Att de enda lag som lyckats besegra Öster med fyra måls marginal (eller mer) den här säsongen är tabelltrean Sundsvall och tabellfyran Landskrona.

* Att Trollhättans största hemmaseger hittills under säsongen är 4–2 mot Örgryte.

* 80 procent av de TTELA-läsare (lokaltidningen i Trollhättan heter så) som svarat på frågan ”Spelar FCT i superettan nästa säsong?” klickade i nej-rutan.

* Att Östers försvar, som läckte enormt i Sundsvall, var hyfsat tätt igen i lördags.

Mot Öster talar:

* Att laget föll med 0–3 när Trollhättan gästade Värendsvallen i början av juli.

* Att Charles Anderson (Östers kanske bäste spelare i första halvlek mot Degerfors) är avstängd på lördag.

Annons

*Att Öster är seriens mest uddlösa lag. Till och med Trollhättan och jumbon Väsby har gjort fler mål.

* Att Öster bara hade fem avslut på mål mot Degerfors sedan hemma- spelare vid hela tio tillfällen sprungit offside.

Den där sista informationen ger en fingervisning om vilken typ av match som 1?890 åskådare genomled (solskenet till trots) på Värendsvallen i lördags.

– Dvd:n från den här matchen kommer knappast att användas som instruktionsfilm, medgav tränare Gren.

Inget av lagen skapade en enda målchans i första halvlek. Det var många ”nervösa fötter” (Grens ord) samt mycket kamp och kramp.

Inte förrän i andra halvlek hade Degerfors sitt första skott på mål – och då blev det mål. Tobias Solberg sköt ett bra skott på halvvolley. Rasmus Rydén räddade svettigt, men Christophe Lallet slog in returen.

Samtidigt tystade Trollhättans Petrit Zhubi 6 872 åskådare i Sundsvall med sitt 1–1-mål.

Genast bytte Hans Gren ut Jabu Mahlangu, Charles Anderson (duktiga men trötta) och Daniel Petersson (anonym).

Österpressen resulterade i ett 1–1-mål av Mario Vasilj i 81:a minuten samt en jättechans att göra 2–1 sedan Degerfors inhoppare Stellan Carlsson blivit utvisad i 91:a minuten, David Vidarssons skott smet dock utanför stolpen.

– Nu blir det spännande även på lördag. För mig var det ingen överraskning att Trollhättan klarade oavgjort i Sundsvall. I idrottens värld kan man aldrig ta ut några segrar i förskott. All heder till Trollhättan, sa Hans Gren.

Annons

En tränare som i sina laguttagningar tar stor hänsyn till hur motståndarna förväntas uppträda. Mot Degerfors var det Danny Tadaris och Matteo Blomqvist-Zampi som bänkades.

Återstår att se vilka spelare Gren anser bäst lämpade för att fixa rätt resultat i Trollhättan.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons