Annons

Markusson: "Vi räckte inte till"

Johan Markusson, Växjö Lakers lagkapten, hade ingen koll på Linköpings mål i den andra fajten om biljetten till slutspelet.
Sport • Publicerad 7 mars 2012

Men när Växjö Lakers rasade samman i tredje perioden i Luleå spelade "Linköpings-hjälpen" ingen roll. Modo vann dessutom på straffar och slutade åtta.

– Vi gjorde ingen bra match i Luleå. Vi mötte serieledarna som kunde spela ut avslappnat inför sin hemmapublik, säger Johan Markusson.

Annons

"Nummer 38" är alltid ärlig.

– Jag har inga bortförklaringar till förlusten. Vi räckte inte till.

Men ni hade ju chansen att nå SM-slutspelet in i det sista?

– Vi förtjänade inte oavgjort efter två perioder sett till spelet. Men ju längre matchen varade ju mer började hoppet gro om att vi kunde knipa en pinne, svarar kapten Markusson.

En som tände till i Lakers var Mikael Eriksson som hamnade i ett slagsmål med Luleå-kaptenen Niclas Wallin i slutminuterna. Matchstraff dömdes ut.

– Wallin åkte in i mig när jag inte hade pucken. Då ville jag via känslor. Jag ville ta till något knep för att tända vårt lag, säger en nedstämd Mikael Eriksson.

En annan Lakers-spelare som fick ett tråkigt slut på matchen var Gustav Hjalmarsson som efter en smäll fick lämna Luleå med huvudvärk.

Brorsan Simon Hjalmarsson, Luleåforwarden, väntade på Gustav i spelarkorridoren.

– Sådant händer inom ishockeyn. Men Växjö hade väl ingen bättre kväll och får ett lag till tio skott på en hel match är det svårt att vinna, säger Simon Hjalmarsson.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons