Annons

Martina Navratilova har drabbats av cancer

Tennislegendaren Martina Navratilova, 66, har drabbats av hals- och bröstcancer.
"Jag hoppas på ett positivt resultat", skriver amerikanskan som har vunnit 18 grand slam-titlar.
Tennis • Publicerad 2 januari 2023
Martina Navratilova har drabbats av cancer. Arkivbild.
Martina Navratilova har drabbats av cancer. Arkivbild.Foto: Lefteris Pitarakis/AP/TT

Navratilova berättade under måndagen att hon hade upptäckt en svullen lymfkörtel i november. Efter att ha gjort undersökningar kunde läkarna konstatera att det rör sig om två typer av cancer – hals- och bröstcancer.

"Den här dubbla smällen är allvarlig men kan fortfarande fixas. Jag hoppas på ett positivt resultat. Det kommer att vara jobbigt ett tag men jag kommer kämpa så gott jag kan", skriver 66-åringen i ett uttalande enligt flera brittiska medier.

Annons

Amerikanskan är den spelare som har vunnit den anrika turneringen Wimbledon flest gånger – hela nio gånger.

"Prognosen är god. Martina Navratilova kommer att starta sin behandling den här månaden", skriver hennes representanter i ett uttalande.

Navratilova har under karriären vunnit 59 grand slam-titlar, varav 18 i singel, 31 i dubbel och 10 i mixeddubbel. I och med cancerbeskedet tvingas hon ställa in sin medverkan som tv-expert under Australien Open i Melbourne som inleds den 16 januari.

Det är inte första gången 66-åringen drabbas av cancer. 2010 genomgick hon en strålbehandling för bröstcancer.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons