Annons

Mästaren dominerade medan debutanten Ljung sladdade

Världsmästaren visade klassen i speedwayns GP-premiär i Nya Zeeland.
Greg Hancock vann överlägset medan det gick tyngre för debutanten Peter Ljung.
Sport • Publicerad 31 mars 2012

Två svenskar lyckades avancera till semifinalen – Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck, men svenskduon missade att ta sig till final i den andra semin där i stället Jason Crump och Greg Hancock avancerade.

Till finalen kvalificerade sig också Jaroslaw Hampel och Nicki Pedersen, men det var den suveräne amerikanen Greg Hancock som plockade fram mästartakterna direkt och vann årets premiärtävling i överlägsen stil.

Annons

Den regerande världsmästaren körde in 22 poäng av 24 möjliga på den långa speedwaybanan i Auckland, Nya Zeeland.

GP-debutanten Peter Ljung från Åseda noterade två fjärdeplatser, en tredjeplats och en andraplats i sina fem ordinarie heat.

Fyra inkörda poäng totalt var en blygsam premiär för Västerviksföraren, men det kan bara bli bättre, kanske redan i nästa deltävling som körs i Lezno, Polen den 28 april.

Fyra poäng noterade även Dackarnas Andreas Jonsson. Det var en besvikelse för fjolårstvåan som vann sitt öppningsheat, men därefter bara körde in en poäng på fyra försök.

Totalt var Antonio Lindbäck bäst av svenskarna och slutade femma med 13 inkörda poäng. Fredrik Lindgren körde ganska jämnt och slutade åtta med åtta inkörda poäng.

Resultat Nya Zeeland:

1 Greg Hancock 22 poäng

2 Jaroslaw Hampel 18

3 Tomasz Gollob 15

4 Nicki Pedersen 13

5 Antonio Lindback 13

6 Jason Crump 12

7 Emil Sayfutdinov 8

8 Fredrik Lindgren 8

9 Bjarne Pedersen 7

10 Hans Andersen 6

11 Chris Harris 5

12 Andreas Jonsson 4

13 Kenneth Bjerre 4

14 Chris Holder 4

15 Peter Ljung 4

16 Jason Bunyan 1

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons