Med fem minuter kvar av tredje perioden var Tingsryd i underläge med 0–2.
När det hela var över hade William Fransson avgjort för Taif efter straffar.
Tingsryd • Publicerad 11 november 2019
Matchfakta

Tingsryd–Västervik 3–2 (0–0, 0–2, 2–0, 0–0, 1–0)

Andra perioden: 0–1 (21.01) Kim Johansson (Darren Nowick, Victor Öhman), 0–2 (32.41) Darren Nowick (Rob Bordson, Victor Öhman).

Tredje perioden: 1–2 (55.05) Gustav Olhaver (Jakob Heljemo, Robin Carlsson), 2–2 (59.40) Robin Carlsson.

Straffar: William Fransson (avg straff).

Sammanfattning, overtime: Tingsryd hamnade i ett besvärligt läge när Joachim Nermark visades ut, men klarade av spel tre mot fyra under två minuter. Därefter hade Emil Alba ett friläge för Västervik som missades.

Sammanfattning, tredje perioden: Det hände ingenting framåt under de första tio minuterna. Då sprängde tränaren Magnus Bogren samtliga kedjor och skapade nya. Det gav resultat, först genom Gustav Olhavers reducering. Och med 20 sekunder kvar dundrade Robin Carlsson in 2–2 och skapade sudden.

Sammanfattning, andra perioden: Om det var stabilt defensivt i Tingsryd under första perioden slog spelet i andra över i raka motsatsen. Det började direkt, med ett långt och svagt byte av Tingsryds förstaformation som avslutades med att backen Kim Johansson fick äntra skottsektorn och prickskjuta in 0–1. Västervik har haft vad Tingsryd saknat så här långt; en ledande lina bestående av Victor Öhman, Rob Bordson och Darren Nowick. De låg bakom 0–1 och gjorde själva 0–2 efter ett nytt långt anfall där Nowick var sist på pucken. Det hjälpte inte att Tingsryd trampade igång tempot offensivt efter 0–1-målet. Det togs alldeles för få skott och Västervik kunde, med undantag för William Franssons stolpskott, arbeta ostört och hålla farligheterna borta från den egna målburen.

Sammanfattning, första perioden: Här har det inte hänt överdrivet mycket framåt. Snarare har vi bjudits på en försiktig period där båda lagen haft hög prioritet när det gäller spelet i egen zon. Därför har det fåtal målchanser som kommit uppstått genom tillfälligheter. De skott som avfyrats har dessutom kommit från ett bekvämt avstånd för oskymda målvakter. Lagen har varit bra på att täcka skottlinjer och snabbt spelat ut pucken ur zon när tillfälle getts. Helt jämn och väldigt chansfattig period.

Inför matchen

Tingsryd startar med följande lag, målvakter: Arvid Söderblom (Andreas Ljunggren, Emil Cederlund).

Backpar: Ludvig Claesson, William Fransson – Rasmus Bengtsson, Jacob Lundegård – Robin Olsson, Rasmus Sörgardt – Elias Gunnarsson.

Anfallskedjor: Anton Svensson, Felix Olsson, Gustav Olhaver – Benjamin Nissner, Joachim Nermark, Simon Norberg – Ludvig Elvenes, Joseph Jonsson, Robin Carlsson – Filip Owesson, Jakob Heljemo, Oscar Holst.

Extraforward: Oliver Nilsson.

Notera: Som synes är två spelare tillbaka i laget sedan senaste matchen: Benjamin Nissner och Oscar Holst. Noterbart är att Nissner nu spelar som ytterforward. Backen Albin Johansson är den ende som saknas.