Vipers knep segern i målsnål match

Växjö • Publicerad 5 oktober 2019

Det blev knappast någon målexplosion i matchen mellan Växjö Vipers och Helsingborg, men hemmalaget styrde matchen på ett bra sätt och den 3–2–seger det till slut blev var högst rättvis.

Innebandy, SSL

Växjö Vipers–Helsingborg 3–2 (0–0, 1–1, 2–1)

Första perioden: Mållös

Andra perioden: 1–0 André Andersson (Magnus Jansson) 20.53, 1–1 Linus Nordgren (Andreas Lindholm) 27.43

Tredje perioden: 2–1 Karljohan Ahlroth (Philip Fox) 45.36, 2–2 Gustav Svensson (Linus Nordgren) 51.31, 3–2 Karljohan Ahlroth (Jesper Sankell) 51.59

Publik: 772

Första perioden: Rent målmässigt blev de första 20 minuterna av matchen väldigt händelsefattig då slutade utan att något av lagen hade spräckt nollan. Chanser skapades det däremot åt båda hållen, men av speciellt hög kaliber.

Johan Roos, Linus Pettersson och Karljohan Ahlroth var närmst från Växjös sida, alla med skott utifrån där Ahlroths avslut mot slutet av period med Magnus Jansson framme för styrning vid stolpen var allra farligast.

Helsingborg var alltså inte ofarliga, men de skapades mest på snabba spelvändningar. Sett till tid med boll hade Vipers ett stort övertag.

Andra perioden: Andra fortsatte till stor del som första slutade, där Vipers höll i bollen och Helsingborg kontrade. Den stora skillnaden var att de båda lagen fick varsitt mål.

Det var Växjö som öppnade målskyttet och det tidigt. Efter stök framför mål och ett antal lägen på returer studsade bollen ut till André Andersson som distinkt satte 1–0–målet från nära håll.

Helsingborgs kvittering kom efter en snabb omställning där de ställde upp sig och Andreas Lindholm hittade Linus Nordgren på andra sidan planen med en fin passning. Nordgrej drog till med ett rappt direktskott som Erik Svensson i mål inte kunde göra mycket på.

Båda lagen fick sedan varsitt läge i powerplay också, men där visade båda lagen på en fin defensiv genom att inte släppa till några riktigt farliga lägen.

Tredje perioden: Det var ett fortsatt bolltrillande Växjö som återtog ledning fem minuter in i period tre och det genom Karljohan Ahlroth. På högerkanten fick han till ett otroligt välplacerat avslut som tog i förstastolpen och in i mål.

När Jesper Sankell tog en utvisning för protest mot domslut utnyttjade Helsingborg sitt övertag på bästa sätt. I mitten bland en mängd Vipersspelare hittade man in till Gustav Svensson som drog till på direktskott och kvitterade. Men bara minuten senare samarbetade Jesper Sankell och Karljohan Ahlroth i en spelvändning så att den sist nämnde från nära håll kunde ge Vipers ledningen åter.

Efter det målet flyttade Helsingborg upp sitt spel för första gången under matchen och skapade tryck mot Erik Svensson i stunder där han bland annat avvärjde ett friläge. Med två minuter plockade Helsingborg också målvakten men Vipers släppte inte till ett enda farligt läge. Närmst var i stället Jesper Sankell att sätta ett mål i öppen kasse, men missade precis.