Annons

Mattiasson presenterad av Sirius

Han tog upp BP i allsvenskan – men det är i Sirius som Christer Mattiasson kommer att göra debut som tränare i högsta herrserien.
Uppsalalaget presenterade sin nya tränare på måndagen.
Fotboll • Publicerad 5 december 2022
Christer Mattiasson i samband med att BP firade uppflyttning till allsvenskan. Nu är det klart att han blir ny tränare i Sirius. Arkivbild.
Christer Mattiasson i samband med att BP firade uppflyttning till allsvenskan. Nu är det klart att han blir ny tränare i Sirius. Arkivbild.Foto: Tim Aro/TT

"Jag har haft en kontinuerlig kontakt med Christer genom åren och jag har följt hans positiva utveckling som tränare på olika nivåer. Christers ambition och vilja om att spela en offensiv fotboll attraherar oss, och att han vunnit serien två år i rad gör honom ännu mer intressant", säger Ola Andersson, sportchef i Sirius, till klubbens webbplats.

Under sin spelarkarriär vann Christer Mattiasson den allsvenska skytteligan 1997 som Elfsborgsspelare. Han har också spelat allsvenskt med AIK och Djurgården. Mattiasson har skrivit kontrakt till och med säsongen 2025 och ersätter Daniel Bäckström som blivit förbundskapten för Sveriges U21-landslag.

"Första intrycken är fantastiskt bra. Det är givetvis bra stämning när man precis har kritat på. Jag känner en glädje och jag vill egentligen bara köra i gång och börja jobba, det är väl det jag vill göra just nu. Så det känns härligt", säger Mattiasson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons