Annons

McIlory: "En bra dag för PGA-touren"

Det blev nej för de tre LIV-golfarna som ville delta i PGA-tourens slutspel.
Ett beslut som glädjer superstjärnan Rory McIlroy.
Golf • Publicerad 10 augusti 2022
Rory McIlroy är nöjd med beslutet att inte låta LIV-spelare delta i PGA-tourens slutspel. Arkivbild.
Rory McIlroy är nöjd med beslutet att inte låta LIV-spelare delta i PGA-tourens slutspel. Arkivbild.Foto: Peter Morrison AP/TT

Talor Gooch, Hudson Swafford och Matt Jones hoppade på nya saudifinansierade LIV-touren. Amerikanska PGA-touren svarade med att stänga av dem, och andra avhoppare, från spel på deras tour.

Inför veckans slutspel försökte trion få det beslutet upphävt. En federal domare sade dock nej till detta och PGA-tourens beslut att helt utesluta spelare på LIV-touren står än så länge fast.

Annons

Detta har tagits emot väl av många av de profiler som förblivit lojala mot PGA-touren.

"Ni behöver inte komma hit"

– Medlemmarna på vår tour är förbittrade över faktumet att dessa spelare försöker komma tillbaka hit utan konsekvenser, vilket vore väldigt orättvist mot alla som har förhållit sig till de lagar och stadgar som funnits, säger storstjärnan och tredjerankade Rory McIlroy på en presskonferens inför slutspelet och fortsätter:

– Det här var en bra dag för touren och majoriteten av medlemmarna här.

Världssjuan Justin Thomas stämmer in:

– Du kan ha din kaka, men du behöver inte äta den också. Och de har sin beskärda del av en stor, stor kaka så varsågoda att äta den. Ni behöver inte komma hit till vår tour.

Tio spelare stämmer PGA-touren

Sjufaldige PGA-toursegraren Billy Horschel skräder inte heller på orden.

– Jag har sagt till några killar personligen att jag anser att de har blivit hjärntvättade. Sättet som de så bestämt tror att de ska få komma tillbaka till PGA-touren. Några har sagt till mig att "vi ses på touren snart". Jag har svarat: "Nej, jag kommer inte se dig här", säger Horschel till Golf Channel.

Vid sidan om Gooch, Swafford och Jones stämning har tio stycken LIV-golfare, med storstjärnan Phil Mickelson i spetsen, lämnat in en separat stämningsansökan mot PGA-touren. Även dessa spelare är förargade över att ha blivit avstängda.

– Jag har sannerligen mer respekt för killarna som inte tagit del av stämningen. Det blir lite mer personligt på grund av det, säger Rory McIlroy.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons