Annons

Med längd i laget ska Queens nå långt

Inför Växjö Queens möte med Norrköping i Damligan i Teleborgshallen låter hemmacoachen Mattias Lundgren bestämd.
Sport • Publicerad 10 januari 2006

- Vi har fortfarande kvar SM-slutspel som det primära målet med säsongen. Nu har vi lagt på längd och motståndarna vet att det är jobbigt att ställas mot ett lag med två tjejer på 1.90 på banan, säger Mattias Lundgren.

Han syftar på värvningarna av serbiskan Slavica Milovic och litauiskan Giedre Kirstukaite. Tyvärr saknas den senare för sluttenta hemma i Vilnius och anländer till Växjö först på torsdagen.

Annons

n n Växjös basketpublik vill främst ha två svar i kväll?

Hur bra är Slavica Milovic? Och vad betyder Malin Belfrages hemkomst för Norrköping?

Slavica Milovic är en renodlad center och har som 37-åring rutin så det blir över.

- Om spelet blir för snabbt över hela banan blir Slavica mindre delaktig i spelet. Därför måste vi ibland lugna ned spelet för Slavicas del, säger Växjöcoachen.

- Tidvis är Slavica riktigt bra och tidvis är hon anonym. Jag blir konfunderad över att hon, med sin bakgrund i tuffa ligor som Turkiet och Ungern, tycker att vi i Sverige spelar väl fysiskt.

Växjö Queens bygger sitt spel på fem spelare. Knappast på två eller tre och där resten tittar på.

Norrköping är mer beroende av sina stjärnor.

Växjökändisen Malin

Malin Belfrage är den förra Växjöprofilen som kommit hem efter tre månaders proffsliv i klubben Adba i staden Aviles i nordvästra Spanien. Malin och amerikanskan Janelle McManus, som gjorde 13 poäng och tog sju returer senast mot Brahe, är nya starka namn i Norrköping.

Ett Norrköping som slog Brahe med 20 poäng och som också har landslagsmässiga Elisabeth Egnell och Iffe Nnmaka som tongivande. Se upp för Iffe Nnmuka, 23 poäng och 16 returer senast mot Queens, under korgarna.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons