Annons

Mickelson vill spela vidare på PGA-touren

Golfstjärnan Phil Mickelson har valt att spela på den nya LIV-touren, och är därmed avstängd från PGA-touren. Han hoppas dock få återkomma.
Golf • Publicerad 13 juni 2022
Phil Mickelson under pressträffen inför US Open.Foto: Robert F. Bukaty/AP/TT

Den här veckan avgörs majorn US Open, och i den tävlingen får spelarna som stängts av från PGA-touren vara med.

Den amerikanske storstjärnan Phil Mickelson är en av dem som lockades av miljarderna som det finns att spela om på den penningstinna nya touren som finansieras av pengar från Saudiarabien.

Annons

Amerikanska PGA-touren har stängt av de spelare som var med i den första LIV-tourtävlingen Storbritannien i förra veckan.

– Jag skulle föredra att själv få välja väg. Den ena eller den andra eller båda tourerna, säger han i Brookline, inför US Open.

– Jag har förtjänat ett livstids medlemskap så jag tycker att jag borde få välja var jag vill spela.

På frågor om vad han säger till de supportrar och kollegor som kritiserar den nya touren just för att den finansieras av Saudiarabien, som bland annat inte följer mänskliga rättigheter, säger Mickelson:

– Jag respekterar och förstår deras åsikter. Och jag förstår deras starka känslor för mitt val. Jag respekterar om de tycker annorlunda. Men just nu är det här rätt beslut.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons