Annons

Mikael kan vara för tidigt ute...

När Älmeboda/Linneryd och Bromölla möttes på Linneryds IP i går var det en match mellan två lag som jagade tätkontakt med den absoluta tabelltoppen.
Och det blev Bromölla som tog chansen genom att vinna med 1–0.
Sport • Publicerad 26 juni 2014
Jesper Öster Andersson var duktig på Älmeboda/Linneryds mittfält i går. Så här såg det ut när han gjorde bort Bromöllas Anders Giselsson. Men det blev Giselsson och Bromölla som gick vinnande ur striden på Linneryds IP.
Jesper Öster Andersson var duktig på Älmeboda/Linneryds mittfält i går. Så här såg det ut när han gjorde bort Bromöllas Anders Giselsson. Men det blev Giselsson och Bromölla som gick vinnande ur striden på Linneryds IP.Foto: Olof Elfverson

– Det är bara att gratulera Bromölla till en plats i toppen. Själva är vi borta från andraplatsen och nu får vi hitta andra målsättningar, sa Älmeboda/Linneryds tränare Mikael Andersson som var nöjd med sitt lags insats.

– Det här var nog den bästa division 3-matchen som jag sett i år, det var två lag med kvalitet som möttes. Vi skapade väl så mycket som Bromölla och det var hugget som stucket hur det skulle sluta.

Annons

Älmeboda/Linneryd hade två riktigt heta perioder i matchen, en i mitten av första halvlek då Andreas Eriksson, Enes Ahmetovic och Dennis Andersson var nära att göra mål och en annan under den sista kvarten då Rasmus Johansson, Jesper Moheda Andersson och Kreshnik Asslani hade giftiga kvitteringschanser.

Bromölla skapade förstås också flera farligheter, men framförallt gjorde laget matchens enda mål. I den 64:e minuten dunkade Mikael Nilsson in 0–1 från 25 meter.

– Tyvärr gjorde vi ett misstag där, men målet var jättesnyggt, sa Mikael Andersson.

Mikael Nilsson med ett närskott i burgaveln, Anders Giselsson med en nick i burgaveln och Marcus Andersson med ett skott i överliggaren hade fina Bromöllachanser i första halvlek och i andra tvingade Marcus Andersson Älmeboda/Linneryds målvakt Darmin Sobo till en fin räddning.

Mikael Andersson kan ha varit för tidigt ute när han räknade bort sitt lag från toppen redan på onsdagskvällen. Om Älmeboda/Linneryd, som saknade bland annat skyttekungen Alen Dzanic mot Bromölla, upprepar gårdagens insats under höstomgångarna finns nog chansen att få kontakt med flera av de framförvarande lagen i tabellen.

Andreas Eriksson var Älmeboda/Linneryds bäste spelare i går. Stora plus även till hans mittbackskollega Dennis Andersson, Jesper Moheda Andersson och Jesper Öster Andersson.Dessutom ska Enes Ahmetovic ha extra beröm för sitt slit i anfallet under de 72 minuter han spelade.

Om FK Älmeboda/Linneryd har kammat noll i fyra matcher under våren håller klubben stilen i Smålandspostens korvliga. I går fanns grillaren Thomas Karlsson, Olof Carlsson och Eva Holgersson i serveringspaviljongen och den tjocka korven smakade mycket gott.

Fem korvar av fem möjliga var ett givet betyg.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons