Annons

Liensberger spolierade Shiffrins födelsedag

Mikaela Shiffrin hade slagläge inför det andra slalomåket i världscuptävlingarna i Åre.
Men ett jätteåk av Katharina Liensberger gjorde att den amerikanska stjärnan blev tvåa, 72 hundradelar bakom Liensberger.
Sara Hector och Charlotta Säfvenberg delade på 14:e platsen.
Alpint • Publicerad 13 mars 2021
Katharina Liensberger jublar i mitten med tvåan Mikaela Shiffrin (vänster) och trean Wendy Holdener (höger)
Katharina Liensberger jublar i mitten med tvåan Mikaela Shiffrin (vänster) och trean Wendy Holdener (höger)Foto: Pontus Lundahl/TT

Liensberger var tvåa inför andra åket, 19 hundradelar bakom Shiffrin.

Men 23-åringen, som tog VM-guld i just slalom tidigare under säsongen, smällde till med ett superåk och gav Shiffrin en tuff uppgift. En uppgift som Shiffrin inte klarade av.

Annons

Amerikanskan – som fyllde 26 år under lördagen – var nästan en sekund långsammare än Liensberger i andra åket och fick nöja sig med att bli tvåa. Wendy Holdener blev trea.

Bäst av alla i andra åket var dock Petra Vlhova. Den slovakiska stjärnan hade dock stått för en rejäl miss i sitt första åk då hon tappade kontrollen och hamnade på en skida, men lyckades återfå balansen och fortsätta. Däremot tappade hon dyrbara sekunder och var 27:a efter första åket, hela 2,95 sekunder efter Shiffrin.

Tack vare sitt andra åk blev Vlhova till slut åtta.

Svenskduon Sara Hector och Charlotta Säfvenberg delade på 14:e plats. För Säfvenbergs del var det resultatet av en rejäl uppåkning. 26-åringen var 28:a efter första åket, men hennes andra åk landade på 55,44 sekunder, 50 hundradelar sämre än Vlhova, och hon kunde därmed klättra rejält.

Emelie Wikström blev 27:a.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons