Annons

Mike Santorelli debuterar på fredag

I går anlände NHL-förstärkningen Mike Santorelli till Tingsryd från Florida, men på grund av lång resa över Atlanten stod han över gårdagens match mot Mora.
Sport • Publicerad 17 oktober 2012

Den kanadensiske forwarden Mike Santorelli är lockoutad från NHL-laget Florida Panthers och det är lillebrorsan, tillika lagkapten, Mark Santorelli som har lockat honom till Tingsryd.

Santorelli den äldre debuterar i stället på fredag när Tingsryd möter Oskarshamn om inget oförutsett inträffar.

Annons

– Han kom hit två timmar innan matchen och var rätt trött. Men hade han velat hade han fått sitta med på bänken, säger Tingsrydstränaren Petter Nilsson.

I stället fick Mike Santorelli se sitt ”nya” lag förlora på straffar, där en annan NHL-spelare gjorde mål på en annan NHL-spelare.

Moras slovenske förstärkning Anze Kopitar satte punkt för matchen genom en tunnel på Viktor Fasth, även om det var backen Mikael Wikstrands straffmål som blev matchavgörande.

Den regerande Stanley Cup-mästaren från Los Angeles Kings bjöd på ett par läckra dragningar, men annars raderades han ut av Tingsrydsförvaret.

I Tingsryd debuterade schweizaren Dean Kukan och bildade backpar med Marcus Johansson. Det 19-åriga backlånet från Luleå gjorde en fullt godkänd insats.

Det samma tyckte in Tingsrydstränaren Petter Nilsson om forwarden Daniel Åhsberg som bänkades i första perioden.

– Han såg inte ut att vilja betala priset och därför satte vi in Knackstedt i stället, säger Taiftränaren.

Jordan Knackstedt gjorde knappast någon glad och såg mest ut att åka runt i cirklar och var inte alls vän med pucken.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons