Annons

Miljön i EM-fokus – Tyskland erbjuder tåg

Fotboll • Publicerad 12 juni 2023
Svenska fotbollssupportrar kan åka billigt tåg till och under EM i Tyskland nästa år. Arkivbild.
Svenska fotbollssupportrar kan åka billigt tåg till och under EM i Tyskland nästa år. Arkivbild.Foto: FREDRIK PERSSON / TT

Ur miljösynpunkt erbjuder nu det tyska tågbolaget Deutsche Bahn alla 24 landslagen i EM nästa år, samt fotbollssupportrar från 33 europeiska länder, tågresor under mästerskapet till rabatterade priser.

"Vi har den unika möjligheten att göra Uefa Euro 2024 till ett spännande evenemang som handlar om grön mobilitet. Därför bjuder vi in de deltagande landslagen och alla fans från Tyskland och Europa att resa med oss. För precis som fotboll är järnväg en lagsport. Tillsammans vill vi vara ett team för klimatet", säger tågbolagets vd Richard Lutz i ett pressmeddelande från Europeiska fotbollsförbundet Uefa.

EM spelas den 14 juni till 14 juli i Berlin, München, Köln, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart och Düsseldorf.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons